Illustrasjon: Nye Veier

Nye Veier vil ha digital medvirkning på E6 Moelv - Øyer

Nye Veier inviterer befolkningen til å komme med sine innspill digitalt når planarbeidet for utbygging av ny firefelts motorvei fra Moelv til Øyer starter.

Nye Veier planlegger byggestart på første delstrekning fra Storhove til Øyer allerede i løpet av 2020, skriver veiutbyggeren i en pressemelding tirsdag.

Den digitale medvirkningsportalen skal, ifølge pressemeldingen, effektivisere medvirkningsprosessen både for de som skal gi innspill og for Nye Veier som skal planlegge den nye motorveien.

– Det er viktig for Nye Veier å forenkle og fornye ved å ta i bruk digitale verktøy som sikrer god medvirkning. Nye Veier bruker nå dette i alle store planprosesser, og vi ser svært positive resultater og håper på ti ganger så mange innspill som normalt. Nå kan alle markere sine innspill med nøyaktig plassering i det digitale kartet på nettsiden til Nye Veier, samtidig som vi får god oversikt over innspillene, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Den digitale medvirkningsportalen dekker i første omgang delstrekningen Storhove – Øyer. Delstrekningen er omtrent elleve kilometer lang, og skal bygges som firefelts motorvei med fartsgrense på 110 kilometer i timen. Fra Storhove og nordover forbi Fåberg skal det bygges ny toløpstunnel. Videre nordover fortsetter den nye veien i dagen, som utvidelse av dagens trase, fram til Øyer, skriver Nye Veier i pressemeldingen.

Medvirkningportalen er utviklet av Cowi i samarbeid med Nye Veier.

– Nye Veier ønsker aktiv medvirkning fra alle som blir berørt av den nye motorveien. Vi har lagt opp til et løp som vi håper motiverer publikum til å fremme sine synspunkter, meninger og forslag knyttet til utbyggingen, sier Moshagen.

Delstrekningen Storhove – Øyer inngår i E6-prosjektet Moelv – Øyer. Prosjektet består totalt av omtrent 36 kilometer vei i dagen, omtrent seks kilometer tunnel delt på to tunneler, ny bru over Lågen på omtrent 0,7 kilometer og ny bru over Mjøsa på omtrent 1,6 kilometer. Hele strekningen blir 44 kilometer lang, og veien skal bygges som firefelts motorvei for 110 kilometer i timen, heter det i pressemeldingen.