Line Nordholm Karlstad og Per Olav Børresen.

Systemhus sykler til Paris for barnekreftsaken

Etter flere år som hovedsponsor for Team Rynkeby Nord-Norge mobiliserer huskjeden, og stiller eget lag som skal sykle fra Oslo til Paris i sommer ti

Samtidig markerer Systemhus at de i 2018 ble Norges største huskjede og at det er 30 år siden «Friske Hjem»-konseptet ble lansert.

- Hva er vel bedre enn å feire 30 år med Friske Hjem, med å samle inn penger til Barnekreftforeningen, en sak som berører oss alle, sier Per Olav Børresen, prosjektleder og salgssjef i Systemhus Norge i en pressemelding.

I tillegg til å støtte en så viktig sak, er en betydelig del av sykkelutfordringen å bygge relasjoner internt i kjeden, i konsernet og med leverandørene.

- Samtidig synliggjør vi satsningen vår på Friske Hjem, sier Børresen.

Huskjeden har i mange år vært hovedsponsor for Team Rynkeby Nord-Norge. Team Rynkeby har som hovedoppgave å samle inn penger til Barnekreftforeningen gjennom å sykle fra de nordiske hovedstedene til Paris hvert år.

Målet til Systemhus er at rundt 100 personer fra hele landet skal følge sykkelturen. I tillegg kommer alle som vil følge med via fagmedia og sosiale medier. Totalt kommer omtrent 35 syklister til å delta, alle med tilknytting til kjeden. Treningen er godt i gang rundt omkring i landet og til våren starter syklistene opp med fellestreninger.

Per Olav Børresen forteller at idéen om å stille eget sykkellag for Systemhus kom opp på en ledersamling i 2017.

- Entusiasmen var nok større enn kapasiteten der og da, men nå, to år etter, er vi i Systemhus klare! forteller han.

Prosjektet ble for alvor sparket i gang forrige helg, da Straume Mesterbygg i Bergen syklet seg gjennom ei boligmesse i byen. Sykler var satt opp på standen til Systemhus, og i løpet av åpningstiden på messen rullet syklene mer enn 1500 kilometer.

Over 10.000 kr ble gitt til Team Rynkeby-prosjektet av de besøkende på messen.