Konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult er godt fornøyd med omsetnings- og resultatutviklingen. Foto: Erik Burås

Norconsult passerte 5,3 milliarder kroner i 2018

Det er første gang rådgiverselskapet har passert fem milliarder i omsetning på et år.

Norconsult omsatte i fjerde kvartal 2018 for 1,566 milliarder kroner, som tilsvarer en økning på 14 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det gode fjerdekvartalet bidro til at omsetningen i 2018 endte på rekordhøye 5,342 milliarder kroner.

En oversikt over de største rådgiverne som Byggeindustrien presenterte i august 2018, viste at Norconsult i 2017 hadde en omsetning på litt over 4,6 milliarder kroner.

Driftsmarginen for selskapet ble 7,5 prosent i 2018, noe som er litt ned fra fjoråret. Da endte den på 8 prosent.

Norcousult opplyser i meldingen at det faktiske resultatet er enda høyere.

– Selskapet solgte i 2018 selskapet Norconsult Eiendom AS og inngikk en langsiktig leieavtale for hovedkontoret i Vestfjordgaten 4 i Sandvika. Gevinsten fra dette salget er ikke reflektert i det underliggende driftsresultatet. Salget gir et resultatbidrag som en engangseffekt slik at faktisk resultat blir 865 millioner for 2018, skriver de i meldingen.

Tallene for fjerde kvartal var også gode for selskapet. Omsetningen endte da på 1,566 milliarder kroner.

Driftsresultatet i fjerde kvartal utgjorde 103 millioner kroner – en økning på 18 millioner fra samme kvartal i 2017.

I 2018 overtok selskapet Nordic – Office of Architecture (Nordic). Med en eierandel på over 90 prosent i Nordic, samt oppkjøpet av Arkitekthuset Monarken AB i Sverige og det danske arkitekt- og rådgivningsselskapet KAAI – Kærsgaard & Andersen A/S, har Norconsult nå posisjonert seg som en av de store og toneangivende aktørene innen arkitektur i Norden.

– Disse oppkjøpene åpner for nye muligheter for samarbeid, og bidrar til at selskapet kan løse stadig mer komplekse samfunnsoppgaver. Norconsult kjøpte også IT utviklingsselskapet Fundator AS i løpet av året, et meget spennende fagmiljø som gir konsernet ny kompetanse innen systemutvikling, maskinlæring, IT-arkitektur og IT-rådgivning, heter det i meldingen.

I løpet av 2018 ble det, gjennom organisk vekst og oppkjøp, nærmere 600 flere medarbeidere i Norconsult.