Halvard Gavelstad (f.v.), Øyvind Skarholt og Jon Karlsen.

Øyvind Skarholt blir ny leder av Norsk Byggtjeneste

Øyvind Skarholt, som i dag sitter som leder for Byggevareindustriens Forening, er ansatt som ny adm. dir. i Norsk Byggtjeneste etter Halvard Gavelstad. 

Skarholt har vært Byggevareindustriens Forening siden 2012, og vil tiltre stillingen som leder for Byggtjeneste med virkning fra 1. juni.

- Vi er godt tilfreds med at Øyvind Skarholt nå skal overta roret som leder av Byggtjeneste etter at Halvard Gavelstad gir seg etter 18 år sjefsstolen. Halvard har gjort en flott jobb som eierne og styret er svært takknemlig for, sier styreleder Jon Karlsen i Norsk Byggtjeneste.

Han forteller at det har vært gjennomført en meget grundig prosess i styret som man har jobbet med siden september i fjor.

– Vi valgte å ta oss god tid der vi gikk bredt ut med både annonsering og søk med ekstern bistand på hele prosessen. I det digitale skiftet hele næringen står overfor så har vi stor tro på at Byggtjeneste, som blant annet drifter NOBB-databasen, vil kunne være en meget sentral bidragsyter for hele næringen. Vi er trygge på at Skarholt har den kompetanse og de egenskaper som skal til for å kunne bidra positivt til dette, legger Karlsen til.

Øyvind Skarholt har utdannelse fra Forsvaret med Luftkrigsskolen, og har vært i næringen i nær 20 år. Han har hatt ledende stillinger innenfor økonomi, innkjøp og logistikk i Selvaagbygg og MAXBO-Løvenskiold.

I perioden som leder for Byggevareindustriens forening har han også vært styremedlem i Byggtjeneste og har dermed opparbeidet seg god innsikt i selskapet.

I tillegg har Skarholt engasjert seg mye i arbeid knyttet til digitaliseringen av byggenæringen med verv i styrene til buildingSMART Norge, GS1 Norge, Construction Products Europe og i BNLs arbeid med "Digitalt veikart".

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven i Norsk Byggtjeneste og her kunne videreføre det solide fundamentet som ligger i virksomheten. Byggtjeneste har en spennende tid foran seg inn mot digitaliseringen av byggenæringen, Norges største landbaserte næring. Det er mange spennende ting på gang, og ikke minst vil NOBB være en viktig brikke i dette arbeidet – og vi skal sammen med resten av byggenæringen jobbe frem gode produkter og løsninger, sier Skarholt.

Byggtjeneste er nå 30 ansatte og omsetter for rundt 55 millioner kroner.

Skarholt har ledet Byggevareindustrien de siste sju årene etter at han overtok etter Arne Skjelle.

– I den perioden Skarholt har ledet Byggevareindustrien har foreningen styrket sin posisjon som en materialuavhengig bransjeforening for norske byggevareprodusenter. Nye medlemmer har kommet til og vi har fått sentrale posisjoner innenfor de to store megatrendene på digitalisering og miljø som påvirker næringen generelt og industrien spesielt. Vi synes det er synd å miste Skarholt som leder av foreningen, men vi gleder oss på hans vegne og de muligheter han får til å jobbe enda mer spisset med noe jeg vet han brenner for, uttaler Bjørnar Gulliksen som styreformann i Byggevareindustriens Forening.

Arbeidet med å finne Skarholts erstatter vil starte umiddelbart.