<p>Dette er A-labs forslag "Soulside". Illustrasjon: A-lab</p>Arkitektfirmaet Arcasa har presentert forslaget "Flyt". Illustrasjon: ArcasaForslaget "Spire" er presentert av Mad Arkitekter, LÉVA Urban Design og Vill Energi. Illustrasjon: Mad arkitekter / LÉVA Urban Design / Vill Energi (ILL.)Team Nordic med firmaene Nordic - Office of architecture, SLA Rambøll og Norsam presenterte "Elvelangs". Illustrasjon: Nordic - Office of architecture, SLA Rambøll og NorsamForslaget fra SAHAA AS/LaLaTøyen AS.

Slik kan Oslo sentrum bli dersom utskjelte Galleri Oslo rives

Onsdag har fem arkitektkontor presentert sine løsningsforslag for utskjelte Galleri Oslo.

Galleri Oslo, som blant annet huser Bussterminalen sentralt i Oslo, ble for 11 år siden kåret av Aftenpostens lesere til hovedstadens styggeste bygg.

Bygget fungerer riktignok godt som kontorbygg, og mange tusen mennesker bruker det som arbeidsplass og trafikk-knutepunk, men Galleri Oslo er også et svært omdiskutert bygg, spesielt med sin barrierevirkning.

Flere har derfor i lang tid tatt til orde for endringer i området.

Fem arkitektkontor har på oppdrag fra eierne levert hvert sitt forslag til hvordan området mellom Oslo S og Grønland kan utformes i fremtiden.

Onsdag  ble løsningsforslagene blitt presentert på et arrangement i Galleri Oslo.

- Galleri Oslo er en av byens mest sentrale bygninger, i landets mest attraktive og viktige område. Vi ga derfor arkitektene tydelige føringer om høy kvalitet, bedre bymiljø og bærekraft i alle ordets betydninger, sier adm. dir. Mona Ingebrigtsen i Oslo Areal, på vegne av eierne i en pressemelding.

- Vi vil takke de fem arkitektkontorene som har gitt oss inspirerende og fremtidsrettede forslag til transformasjon av dette helt sentrale området i byen. Vi invitere til innspill og dialog, med politikere og etater, med bydelen og ikke minst med Oslos befolkning, sier Ingebrigtsen,

De fem arkitektkontorene som har deltatt er A-lab AS, ARCASA Arkitekter AS, MAD AS, Nordic – Office of Architecture, SAHAA AS/LaLaTøyen AS.

Forslagene blir utstilt i Galleri Oslo fra 27. februar og frem mot sommeren.

Eierne av Galleri Oslo vil evaluere de fem forslagene, og intensjonen er at eierne skal beslutte om forslagene kan danne grunnlag for å igangsette en reguleringsprosess, og da i samarbeid med ett av de fem arkitektkontorene