Fra venstre: Ole Petter Velle, Gaute Holm, Lars Erik Vinje og Bjørnar Eldevik.

VestlandsHus inngår avtale med Graphisoft

VestlandsHus inngår avtale med Graphisoft Norge om levering av produkter og tjenester for digitalisering av tegne- og produksjonsprosessen til kjeden. 

Bruk av ARCHICAD, ArchiFrame og ArchiTerra, samt kursing og support inngår i avtalen.

- VestlandsHus opplever stor vekst om dagen, og målsettingen er å fortsette å vokse i årene som kommer. Da må vi gjøre grep for å ruste oss for denne utviklingen. Vi har også sett et økende behov for å skifte tegneplattform de siste årene for å imøtekomme kravene der ute til visualisering av tegninger, og effektivitet i prosjekteringen. Utveksling av filer, 3D-visualisering, og høsting av informasjon fra tegnemodellene blir mer og mer vanlig, så skulle vi henge med i tiden var det viktig å gjøre dette valget nå. Det var også et viktig moment at dette vil gjøre oss mer attraktive med tanke på fremtidig rekruttering til arkitekt- og konstruksjonsavdelingen vår, sier faglig leder Bjørnar Eldevik i VestlandsHus.

Han trekker frem appen BIMx som noe av det som veide tyngst ved valg av ny programvareleverandør. 

- Dette vil gi forhandlerne et stort løft når de skal i salgsmøte med kundene sine. Det at kunden kan spasere gjennom og oppleve det nye huset sitt før de kjøper det, i stedet for bare å se på noen flate 2D-tegninger på et papir, vil gi forhandlerne vår en helt ny dimensjon i salgsprosessen, legger Eldevik til.