Foto: Benedicte Nylund / Undervisningsbygg

Undervisningsbygg innstilt til NS-EN ISO 50001

Undervisningsbygg er innstilt til den internasjonale energiledelsesstandarden NS-EN ISO 50001.

Den internasjonale standarden, skal gi alle bransjer både i privat og offentlig sektor et styringssystem for å øke energieffektiviteten, redusere kostnader og forbedrer energiytelsen, skriver Undervisningsbygg Oslo KF i en pressemelding.

Bærekraftig energibruk og energieffektivisering er et globalt virkemiddel for å redusere utslipp av klimagasser og bedre forsyningssikkerheten på energi. Systematisk energiledelse er antatt å ha en positiv innvirkning på rundt 60 prosent av verdens energibruk. Globale utfordringer krever universelle verktøy, og NS-EN ISO 50001 er et slikt verktøy som omfatter krav til energiledelsessystemer med brukerveiledning, skriver Undervisningsbygg.

Det kommunale utbyggingsforetaket har de siste dagene gjennomført sertifisering med samtaler mellom revisor og energiledelsesteamet samt besøk på noen utvalgte skoler.

– Vi ønsket dette for å befeste og sikre kvaliteten i miljø- og energiarbeidet ytterligere. All honnør til energiledelsesteamet som har lagt ned mye i forberedelsene og som klarte dette i første forsøk, utrolig bra jobbet og flott innsats, sier kvalitetsleder i Undervisningsbygg, Åse-Lill Madland, i pressemeldingen.

Undervisningsbygg er først ute i Oslo kommune med denne sertifiseringen. Det er kun 40 andre organisasjoner i Norge som har fått sertifiseringen, og kun ett av dem er et eiendomsforetak, heter det i meldingen.