Jonas Gustavsson er president og administrerende direktør for ÅF Pöyry. Foto: ÅF

ÅF og Pöyry har blitt ett selskap

ÅF AB og Pöyry PLC annonserer at de to selskapene har blitt til ett selskap, ÅF Pöyry.

Det nye selskapet består av mer enn 16.000 eksperter innen design og rådgivning, skriver ÅF Pöyry i en pressemelding om sammenslåingen.

Transaksjonen ble fullført den 21. februar 2019, og integrasjonen har startet, heter det i meldingen.

ÅF Pöyry kunngjorde fredag den nye konsernstrukturen og ledelsen for det sammenslåtte selskapet. Det jobbes nå med å lansere en ny merkevare og felles tjenestetilbud som etter planen skal være klart i løpet av 2019, skriver de i pressemeldingen.

– Etter to måneders forberedelser er jeg veldig klar for å starte integrasjonen av ÅF og Pöyry, to av de ledende ingeniør- og konsulentselskapene i Europa. Sammen vil vi ta vår virksomhet til neste nivå, utvide vår internasjonale tilstedeværelse, og forbedre vår kompetanse og evne til å gjennomføre enda større og mer komplekse oppgaver. Vi vil møte våre kunders behov for avanserte bærekraftige løsninger for fremtidige generasjoner, sier Jonas Gustavsson, president og administrerende direktør i det nyfusjonerte selskapet.

ÅF Pöyry vil bli organisert i fem divisjoner; Infrastructure, Industrial & Digital Solutions, Process Industries, Energy and Management Consulting.

Ifølge pressemeldingen er det fusjonerte selskapet Nordens største rådgiver målt i omsetning, med en årsomsetning på over 18 milliarder norske kroner. I Norge har ÅF 800 medarbeidere som jobber med prosjekt- og byggeledelse, prosjektering, arkitektur og design. Pöyry på sin side har 60 medarbeidere som jobber med rådgivning innen industri.

I tillegg har Pöyry i Norge et anerkjent miljø innen analyser og rådgivning mot energisektoren, heter det i pressemeldingen.

Les mer om sammenslåingen her.