Jon Karlsen tre fra sommeren av til side som toppsjef for Glava og Saint-Gobain Byggevarer.

Karlsen trer til side som toppsjef for Glava og Saint-Gobain Byggevarer

Mangeårig adm. dir. for Glava, og de siste par årene som øverste leder for Saint-Gobain Byggevarer i Norge, Jon Karlsen, har etter eget ønske varslet at han ønsker tre til side fra den operative ledelsen av de to selskapene. 

– Etter å ha sittet som øverste leder i flere selskaper gjennom 30 år, og de 13 siste årene som toppsjef for Glava, følte jeg tiden nå var inne for tre til side og starte en ny hverdag med andre fokusområder, sier Karlsen til Byggeindustrien.

Han ga nylig beskjeden internt i Glava og Saint-Gobain Byggevarer om at han fra sommeren i år trer tilbake og at en ny leder skal overta roret i de to selskapene.

– Jeg er nå inne i mitt 63. år, jeg ønsker en litt friere hverdag og ønsker å prioritere andre oppgaver i og utenfor arbeidslivet, legger Karlsen til, som understreker at det ikke ligger noen form for dramatikk bak hans avgjørelse, men at timingen nå var riktig.

– Vi har gjennom mange år hatt en god utvikling i Glava og vi har fått landet omorganiseringen av virksomhetene og inkluderingen av Glava, Saint-Gobain Byggevarer, med Gyproc og Weber, samt salgsansvaret for Leca-produktene, under felles organisasjon og ledelse. Dette har vært en omfattende prosess, og vi har nå lagt et godt fundament for en videre utvikling av virksomhetene. Dermed passet det bra å fatte denne avgjørelsen nå, utdyper han.

Dette betyr likevel ikke at Karlsen ønsker å trekke seg fullstendig ut av byggenæringen.

– Jeg kommer til å fortsette i styrene i Glava og Saint-Gobain Byggevarer – og jeg håper det også vil være mulig å yte en innsats andre steder. Jeg har gjennom hele yrkeskarrieren vært lidenskapelig opptatt av ledelse og forbedringsarbeid, og dette ønsker jeg nå å bruke mer av min tid på å jobbe med i samarbeid med andre organisasjoner og virksomheter. Jeg tror måten vi har jobbet med å utvikle Glava, også burde være mulig for andre å hente erfaringer fra, legger Karlsen til.

Den nye lederen vil begynne 1. mai og vil ta over som adm. dir. i Glava og Saint-Gobain Byggevarer til sommeren.

– Dette vil sikre en god overføring, sier Karlsen.

– Vi har hatt en god utvikling gjennom mange år - men det er bra med fornying og å få inn nye personer med nye tanker, legger Karlsen til.

Han ser nå frem til å fortsette arbeidet har startet med å bygge sammen organisasjonene i Glava og Saint-Gobain Byggevarer, før han får en ny hverdag fra sommeren av.

– Jeg ser frem til å ha en friere rolle, men engasjerer meg gjerne videre i byggenæringen, sier Karlsen.