Illustrasjon: MAD

Conceptor og Veidekke bygger 84 boliger mellom Porsgrunn og Skien

Conceptor og Veidekke skal bygge 84 leiligheter langs elvebredden mellom Porsgrunn og Skien.

De 28 leilighetene i første salgstrinn vil få utsikt mot elva og de historiske omgivelsene på Menstad, Borgestad gård og Borgestadholmen.

– Nå blir det nytt liv langs elvebredden på Nenset, sier Lasse Skjelbred, som er administrerende direktør i Conceptor Bolig AS, i en pressemelding.

Størrelsen på leilighetene vil være fra 37 til 115 kvadratmeter fordelt på seks etasjer med parkering i første etasje og rundt bygget. Her blir det moderne boliger med et lett og luftig preg.

Arkitektfirmaet Mad, avd. Bergen har tegnet prosjektet sammen med Conceptor Bolig. De vant oppdraget etter en arkitektkonkurranse, og har valgt å bruke mye tre i fasadene på byggene for å gi det et flott arkitektonisk preg. Tomten er på cirka 10.000 kvadratmeter.

– Det er inngått en entrepriseavtale med Veidekke om bygging av prosjektet. Videre er Privatmegleren valgt som rådgiver på tilrettelegging og salg, sier Lasse Skjelbred.

Avdelingsleder og megler for Privatmegleren Kvelland & Partnere i Skien, Thomas André Hansen, gleder seg stort til å lansere prosjektet.

– Dette er en utrolig god beliggenhet for de som vil ha kort vei både til Skien og Porsgrunn. I fremtiden vil det bli perfekt å gå og sykle langs elvebredden, kjøre bil eller ta bussen til både Porsgrunn og Skien, sier Thomas André Hansen,.

Prosjektleder Frank Johannessen i Conceptor Bolig forteller at man er inne i fasen hvor man jobber med de siste detaljene rundt utviklingen av prosjektet.

– Samtidig starter vi å informere markedet om at dette blir flotte boliger med en fantastisk beliggenhet. Målet er at vi nå skal få god fremdrift og at byggestart kommer allerede i år, sier Johannessen.