Byggeleder Ståle Fredheim t.v. og elektroansvarlig Ottar Bjørnstad lover mer lys langs E134 Drammen-Kongsberg i år og neste år. I alt 12 kilometer til. Foto: Kjell Wold/Statens vegvesen

55 kilometer veibelysning Drammen-Kongsberg

Snart blir det 55 kilometer sammenhengende veibelysning på E134 fra Drammen til vest for Saggrenda i Kongsberg.

De tre siste strekningene av E134 mellom Drammen og Kongsberg som ikke har lys i dag, til sammen 12 kilometer, får veibelysning i løpet av det neste halvannet året.

I løpet av våren sendes anbudet på veibelysning ut på to strekninger på til sammen seks kilometer mellom Hokksund og Kongsberg.

Hokksund-Kongsberg i år
I løpet av 2019-2020 får også de resterende strekningene på E134 mellom Mjøndalen og Langebru i Hokksund veibelysning, også det til sammen om lag seks kilometer.

– Vi regner med å montere veibelysningen ferdig på strekningene Langebru-Skjøl og Darbu-Damåsen i Øvre Eiker i løpet av inneværende år, sier byggeleder i Statens vegvesen Ståle Fredheim til vegvesen.no.

I forbindelse med byggingen av om lag 7,5 kilometer med midtrekkverk på strekningen Mjøndalen-Langebru i 2019 og 2020, kommer det også veibelysning på dagens «mørke» strekninger mellom Steinberg og Langebru.

I tillegg skal strekningen Mjøndalen-Steinberg, som har lys i dag, skiftes ut til mer moderne veibelysning.

Veibelysningen på to strekninger mellom Hokksund og Damåsen er en egen kontrakt med anslått kostnad på rundt 10 -11 millioner kroner. Prosjektet har en øvre ramme på 13 millioner.

Mjøndalen-Hokksund neste år
Ny veibelysning på strekningen Mjøndalen-Langebru inngår i midtrekkverk-kontrakten som også skal ut denne våren.

Her er beregnet byggetid om lag halvannet år – med planlagt oppstart i august 2019 og planlagt ferdigstillelse innen utgangen av 2020.

Når ny E134 Damåsen-Saggrenda åpnes etter planen senhøsten 2019 får den også veibelysning på over 13 kilometer fra Damåsen i Øvre Eiker til Kobbervoll om lag to kilometer vest for Saggrenda retning Meheia.

Dermed vil det i løpet av 2020 bli hele 55 kilometer med sammenhengende veibelysning på E134 på strekningen Drammen-Kongsberg-Saggrenda (Kobbervoll)