Svein Atle Berge i Ølen Betong (fra venstre), Arve Kvåle i Høyer Odda og Lars Norekvål i Ølen Betong. Foto: Ølen Betong/Høyer Odda

Ølen Betong og Høyer Odda etablerer nytt betongselskap

Ølen Betong og Høyer Odda etablerer nytt selskap. Odda Betong, i Hardanger.

Det skriver Ølen Betong og Høyer Odda i en felles pressemelding fredag.

Fra og med 1. april vil de to betongleverandørene samkjøre betongaktivitetene sine i Hardanger gjennom nye Odda Betong. Ølen Betong og Høyer Odda eier 50 prosent hver av selskapet, heter det i pressemeldingen.

Høyer Odda har siden 1986 levert entreprenør- og ingeniørtjenester, samt ferdigbetong, til kunder i hele Hardanger. Fra og med 1. april vil betongvirksomheten skilles ut fra Høyer, og inngå i Odda Betong. Høyer Odda sin entreprenørvirksomhet vil fortsette som før, skriver de i meldingen.

Ølen Betong har vært en sentral betongleverandør til både privatkunder og større prosjekter i Odda og Hardanger, og har den siste tiden sett på mulighetene for å etablere seg i regionen, heter det videre i pressemeldingen.

– Odda og Hardanger er et spennende område for oss, med mange prosjekter innen både samferdsel og bygg. Når vi nå oppretter et selskap med Høyer Odda, satser vi sammen med en godt etablert aktør, som kjenner markedet godt, sier daglig leder Lars Norekvål i Ølen Betong.

Daglig leder i Høyer Odda, Arve Kvåle, går inn som styremedlem i Odda Betong.

– Saken er positiv både for Høyer Odda og det nye selskapet. Odda Betong får to sterke eiere som begge er innstilt på investeringer og videreutvikling, slik at blandeverket fremstår som en styrket og ledende leverandør av ferdigbetong i Hardanger, sier Kvåle.

Odda Betong vil produsere betong fra Høyer Oddas gamle produksjonsanlegg på Eitrheim. Selskapet vil i starten sysselsette fem til seks ansatte.