Arkitekt: Haga & Grov

INEO skal utvikle Stavanger-tomt

INEO Eiendom AS og Stavanger Utvikling KF signerer avtale om Vålandstun-tomten, som gjør at utvikleren skal sette opp fem punkthus som skal bli seniorboliger.

Høsten 2017 inviterte Stavanger Utvikling KF til konkurranse om tomten til Vålandstunet Sykehjem. Det skulle utarbeides et forbildeprosjekt for hvordan man kan ivareta byens seniorer på best mulig måte, og samtidig innpasse dette i trehusmiljøet på Våland. Sammen med Arkitekt Haga & Grov og Smedsvig Landskapsarkitekter sendte INEO Eiendom inn sitt forslag som til ble kåret som vinnerprosjektet.

I juryens begrunnelse heter det at Vålandstun seniorboliger gjenskaper et kvartal i Trehusbyen i et moderne formspråk. «Her vil beboere på Våland og andre bydeler kunne føle seg hjemme, med mange av eneboligens kvaliteter, og samtidig med et fellesareal som de savner i dag»

Vålandstun består av fem punkthus med uttrykk som store eneboliger. De fem punkthusene omkranser store fellesområder med blant annet treningsrom, bibliotek, restaurant og en romslig grønn felleshage. Punkthusene fremstår som en naturlig forlengelse av eksisterende bebyggelse på Våland, samtidig som det tilfører området ekstra kvaliteter.

Utover prosjektets høye kvaliteter, vil det også leveres unike energiløsninger. Med energibrønner, hybridsolceller og spillvannsgjenvinning vil Vålandstun nærmest være selvforsynt med energi. Derfor har også Enova gitt prosjektet en million kroner i støtte til konseptutvikling, og om lag fem millioner kroner i tilskudd til energiløsningen.

- Vi er svært takknemlige for støtten vi har fått fra Enova. Dette gir oss muligheten til å utvikle leiligheter som er tilnærmet klimanøytrale, sier Roy Klungtvedt, markedssjef i Ineo Eiendom AS.

- Videre jobber vi med programvare som sikrer beboerne en trygg og god hverdag. Det blir en helhetlig løsning som både inneholder smart styring av energieffektive boliger og gir fremtidige vålandstunere en helt egen kommunikasjonsplattform, fortsetter Klungtvedt.

INEO Eiendom er en av distriktets største boligbyggere og har de siste ti årene solgt og levert over 1500 boliger.

- Vi gleder oss over signering av avtalen med Stavanger Utvikling KF. Nå fortsetter vi med utviklingen av Vålandstun og vil i løpet våren starte arbeidet med å fjerne det gamle sykehjemmet. Byggestart for de nye boligene antas å være i løpet av august måned. Kjøperne av de nye boligene på Vålandstun har høye krav, og vi skal levere leiligheter av ypperste kvalitet på en av de beste tomtene i distriktet, sier daglig leder i INEO Eiendom AS, Johnny Galta.