Kolbjørn Høyland, direktør forretningsområder (f.v.), Olav Weider, administrerende direktør, Bærums ordfører, Lisbeth Hammer Krog, Tore Gulli, næringssjef i Bærum og Ane Maria Haug Mjaaseth, leder for Bærums Næringsråd.

Dr.techn.Olav Olsen fikk besøk av ordføreren

Som et ledd i Bærum kommunes næringsplan benyttes bedriftsbesøk for å gjøre seg kjent med de ulike bransjene innenfor næringslivet i kommunen. Nylig var ordfører  Lisbet Hammer Krog på besøk hos Dr.techn.Olav Olsen.

Møtet startet med en presentasjon av Dr.techn.Olav Olsen, ved adm. dir. Olav Weider og delegasjonen fikk videre møte flere prosjekt selskapet er involvert i, blant annet den nye svømmehallen på Rud som selskapet prosjekterer for Bærum kommune i sammarbeide med NCC, flytende offshore vindprosjekter, innovative konstruksjoner for oppdrettsnæringen, spenstige fjordkrysningsprosjekter for ferjefri E39, og en kort brief om hvordan man kan regne på forventet levetid for verdens høyeste flyttbare konstruksjon, Troll A-plattformen.

- For oss som politikere og representanter for offentlig sektor, er det avgjørende for en god dialog, og bli kjent med hverandre, og vite om hverandre, sa ordfører Lisbet Hammer Krog om hvorfor de ønsker å besøke bedriftene ute i kommunen.

- Vi satte stor pris på at Bærums ordfører tok seg tid til å besøke oss i dag, sier administrerende direktør Olav Weider, og oppsummerte besøket slik:  

- Som høykompetansebedrift er vi avhengig av å tiltrekke oss høyt kvalifiserte arbeidstakere for å kunne gjennomføre krevende prosjekter. Vi erfarer at vi i vårt rekrutteringsarbeid drar nytte av å være lokalisert i en attraktiv og veldrevet kommune med mange kvaliteter og tilbud. Dynamikken i klyngen av bedrifter med til dels verdensledende kompetanse innen offshore, maritim, engineering osv er også en viktig del av å opprettholde konkurransekraften. Kort sagt tror vi at det gode samspillet mellom kommunen og næringslivet er en vinn-vinn situasjon.