Distriktssjef Morten Sjøli i Peab Anlegg AS og seksjonsleder Elin Hermanstad Havik i Statens vegvesen undertegnet tirsdag 13. februar kontrakten om bygging av gang- og sykkelvei langs fv. 120 Nedre Rælingsveg. Foto: Statens vegvesen

Peab Anlegg AS skal bygge gang- og sykkelvei på Romerike

Statens vegvesen har inngått kontrakt med Peab Anlegg AS om bygging av gang- og sykkelvei langs fv. 120 Nedre Rælingsveg over Hektnersletta og mellom Grinitaje og Tveitertørje.

Arbeidene vil starte i løpet av våren og skal være sluttført høsten 2020, melder vegvesen.no.

Peab Anlegg AS skal på oppdrag for Statens vegvesen gjøre følgende:

* Bygge gang- og sykkelvei langs fv. 120 Nedre Rælingsveg over Hektnersletta og mellom Grinitaje og Tveitertørje. Den totale lengden på de to strekningene med gang- og sykkelvei blir 2,2 kilometer, og strekningene vil få en bredde på 3,5 meter inkludert skulder. Som skille mot fylkesveien skal det på en liten del av strekningen Grinitaje-Tveitertørje bygges 1,5 meter rabatt.

* Bygge overvannsanlegg inkludert 22 meter med fordrøyningsmagasin for å ivareta overvannet.

* Skifte ut eksisterende bekkekulvert ved Ramstadbekken for å tilfredsstille kravene for 200 årsflom.

* Renovere eksisterende stikkrenner.

* Renovere bussholdeplassene på strekningene slik at de tilfredsstiller krav om universell utforming. Dette gjelder imidlertid ikke bussholdeplassene ved Ramstad som blir lagt ned.

* Bygge ny støttemur på en cirka 100 meter lang strekning for å minimere inngrep på dyrket mark.

* Sette opp ny belysning på hele strekningen.

* Ivareta eksisterende jordbruksdrenering.

I tillegg skal Peab Anlegg AS på vegne av Rælingen kommune oppgradere en del av eksisterende vannledning ved Grinitaje og bygge ny vannledning ved Hektnersletta.

Sammenhengende gang- og sykkelvei mellom Lillestrøm og Nordby

Peab Anlegg starter opp byggearbeidene i løpet av våren, og firmaet skal være ferdig med oppdraget høsten 2020. Etter Peab Anlegg er ferdig med arbeidene, vil det være sammenhengende gang- og sykkelvei mellom Lillestrøm og Nordby. Prosjektet er viktig for å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for myke trafikanter, og sikre trygge skoleveger til skolene Nordby og Smestad.

På vegne av Akershus fylkeskommune

Statens vegvesen gjør arbeidene med vannledningene for Rælingen kommune, mens de øvrige arbeidene gjøres på vegne av Akershus fylkeskommune