Illustrasjonsfoto: Arve Brekkhus

Frogn, Rælingen og Statsbygg lyser ut nye BVP-prosjekter

BVP-prosjektene drar nytte av viktige erfaringer fra blant annet intervju- og konkretiseringfasen i allerede gjennomførte BVP-prosjekter.

Stavanger kommune er i gang med sin andre BVP-konkurranse; Tverlandet skole, samt planlegging av to nye brannstasjoner med BVP.

Best value procurement (BVP) er en metode for prosjektstyring og innkjøp som vektlegger leverandørens kompetanse og prestasjon. Difi koordinerer et pilotprosjekt for utprøving av denne metoden i Norge.

Syv av Difis tolv BVP-piloter er godt i gang med gjennomføringsfasen. Det første BVP-prosjektet ligger i rute for ferdigstillelse allerede i første kvartal 2019, Munkerud barnehage i Oslo, melder difi.no.

Nye Veier har vært i front i bruk av BVP i Norge og bruker nå metoden i nesten alle sine prosjekter. De prøver også nye løsninger med BVP på rådgiverkontrakter, rammeavtaler og driftsavtaler, til inspirasjon for andre.

BVP-prosjekter som nylig er utlyst eller på vei: 

1 - Stavanger kommune – 3 prosjekter – Tastveden 8-10 skole er lyst ut i februar – og 2 brannstasjoner lyses ut i januar/februar.

2 - Frogn kommune – 2 prosjekter i en konkurranse om 50 omsorgsboliger – Utlyst

3 - Rælingen kommune – 1 prosjekt – skole, utlysning i april 2019

4 - Statsbygg – 2 prosjekter

5 - Nye Veier – 10 planlagte strekninger og en driftskontrakt er lyst ut i januar. 

Sammen med EBA, MEF, RIF og Arkitektbedriftene inviterer Difi til et seminar om erfaringer fra BVP-prosjektene så langt. Blant smakebitene er hvordan levere gode BVP tilbud, hvordan styrer vi usikkerhet i gjennomføringsfasen og presentasjon av nye prosjekter. Seminaret finner sted 28. mars kl 12-15.30 i Difis lokaler i Oslo.