Modell av skyskraperen "Det store Blå" som Kjell Inge Røkke vil bygge på Fornebu. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Politisk flertall i Bærum for å stoppe Norges første skyskraper

Frp har sagt nei til Røkkes planlagte blå skyskraper på Fornebu, og dermed er flertallet mot planene. Høyre har ikke landet i spørsmålet om det 225 meter høye bygget.

– Vi har utvekslet synspunkter, men ble ikke enige, sier Høyres gruppeleder i Bærum, Bjørn Røtnes, til Budstikka etter et møte med utbyggerne tirsdag.

Dagen før gikk gruppeleder av Bærum Frp, Ida Ohme Pedersen, ut med et leserinnlegg mot skyskraperplanene. «Vi ønsker hovedkontoret for verdenshavene velkommen på Fornebu, men Fremskrittspartiet kan ikke støtte oppføringen av skyskraperen», skriver hun.

Det betyr at 27 av de 51 representantene i Bærum kommunestyre (gitt at de stemmer i tråd med sitt partis standpunkt) ikke ønsker bygningen i vannkanten, slik tegningene foreligger, skriver Budstikka etter leserinnlegget.

Den planlagte skyskraperen på Fornebu i Bærum har fått navnet Det store blå, og har blitt lansert som et hovedkontor for å redde verdenshavene. Prosjektet er lagt frem av havforskningsorganisasjonen REV Ocean.

REV Ocean-sjef Nina Jensen sier til Budstikka at de ikke har en plan B med tanke på det politiske flertallet mot planene.

– Nei, vår ambisjon er å realisere Verdenshavet hovedkontor, og vi lytter naturligvis til de signalene som er kommet. Vi er opptatt av dialog, og kunne nok ha gjort ting litt annerledes fra starten. Men vi kommer til å realisere hovedkontoret, selv om vi nå står i en annen posisjon gitt at flertallet er imot bygget, sier Jensen.