Bispegata holdes stengt inntil videre på grunn av fare for masseutglidning. Det er foreløpig usikkert når veien ved Oslo S kan åpnes igjen.

Frykt for masseutglidning på Follobanen: Overvåker Bispegata-området kontinuerlig

Bane NOR jobber fortsatt med å sikre området ved Bispegata som mandag ble stengt på grunn av fare for masseutglidning. Ny vurdering blir gjort onsdag.

Bane NOR fortsetter, i samarbeid med rådgivere, med målinger og beregninger ut over tirsdags kveld og natt.

Ny vurdering av situasjonen vil bli gjort onsdag morgen, ifølge Bane NOR.

- Vi kommer tilbake med nærmere informasjon så snart ny vurdering er gjort, skriver Bane NOR i en pressemelding tirsdag kveld.

Tidligere samme dag meldte Bane NOR at mandagsnatta hadde vært travel for å få kontroll på situasjonen.

Blant annet har de støpt ferdig en seksjon til av gulvet i den nye Follobanetunnelen.

Arbeidet med å støpe bunnplata i betongtunnelen ved Bispegata i Oslo bidrar til å stabilisere området, etter at det i helgen ble avdekket en deformasjon i støttekonstruksjonen i byggegropen.

Det er uklart når arbeidene kan settes igang igjen, og Bane NOR vil ikke spekulere i når veien kan åpnes for trafikk.

- Det vi sier er at Bispegata er stengt inntil videre. Vi kan ikke åpne før vi er 100 prosent trygge på situasjonen, sa kommunikasjonsrådgiver i Bane NOR, Gunnar Børset til Byggeindustrien tirsdag.

- Det er NGI som i samråd med oss og politiet som har sagt at Bispegata bør holdes stengt på grunn av bevegelsene i spunten. Arbeidene er nå stanset, men vi regner ikke med at dette blir langvarig. Et kortvarig stopp vil ikke få konsekvenser for fremdriften på arbeidene på Follobanen, la han til.

Bane NOR har gjennom helgen hatt døgnkontinuerlig overvåking av konstruksjonene i området.

Mandag ettermiddag ble det avdekket en skade i støttekonstruksjonen og arbeidet ble derfor umiddelbart stanset og byggegropa evakuert.

Politiet ble deretter kontaktet og Bispegata ble stengt for all trafikk av sikkerhetsmessige hensyn.

- Situasjonen overvåkes nå kontinuerlig av Bane NOR og våre rådgivere. I tillegg samarbeider Bane NOR med nødetatene og Oslo kommune. Det er ingen fare for bebyggelse i området men Bispegata forblir stengt inntil situasjonen er stabil, opplyste Bane NOR tirsdag.