Illustrasjonsfoto: NRC

NRC-selskap med ny kontraktstildeling i Finland

NRC Finland Oy, NRC Groups finske datterselskap, ble tirsdag, gjennom sitt eierskap i Tampere Tramway Alliance, tildelt en kontrakt til en samlet verdi på 21,8 millioner euro av Tampere Tramway Ltd.

NRC Finland Oy eier 50 prosent av Tampere Tramway Alliance, og kontrakten har med det en verdi på 10,9 millioner euro for NRC Group. De resterende 50 prosent av allianse-selskapet eies av YIT Finland Ltd.

Kontrakten gjelder vedlikehold av det nye trikkesystemet i Tampere by i Finland. Planlagt oppstart på den kommersielle driften av trikkelinjen er i 2021.

- I Finland er vi markedsleder innen vedlikeholdsmarkedet for skinnegående transport. Vi ser frem til å kunne bruke den kompetansen og erfaringen som er opparbeidet på vedlikehold i vår finske virksomhet i det norske markedet når kontraktene for vedlikehold settes ut i privatmarkedet også i Norge, sier konsernsjef Øivind Horpestad.

Prosjektet vil påbegynnes i februar 2019, med forventet sluttføring i mai 2029. Kontrakten er delt inn i to faser, der utviklingsfasen, med en estimert verdi på totalt 4,6 millioner euro, forventes sluttført i mai 2022.

Med denne tildelingen har NRC Group meldt kontrakter i Finland til en samlet verdi av 22,3 millioner euro siden selskapet entret det finske markedet for en drøy måned siden. I løpet av samme tidsperiode er det i tillegg meldt flere kontrakter med NRC Groups datterselskap i Sverige, og samlet utgjør disse en totalverdi på 535 millioner norske kroner.

- Dette er en meget god start på året, og viser at selskapet er i en fin driv i de ulike markedene vi opererer i. Med gode markedsutsikter i samtlige av landene der vi har virksomhet og høy aktivitet i på anbudssiden går vi et spennende år i møte, sier konsernsjef Horpestad.