Egil Skalle, HMS leder i Baneservice AS og Ingvild Storås, adm. dir i Baneservice AS på Baneservicedagene 2019 på Quality Airport Hotel Gardermoen. Foto: Lars Opstad

Baneservice sertifisert som Miljøfyrtårn

Administrerende direktør Ingvild Storås kunne stolt informere de ansatte om at Baneservice AS som den første jernbaneentreprenøren i Norge er sertifisert som Miljøfyrtårn. 

Sertifiseringen ble markert under den årlige bedriftssamlingen; Baneservicedagene på Gardermoen i uke 5 og 6. På samlingen fikk de ansatte mer informasjon om Miljøfyrtårn og hva dette innebærer i deres daglige virke.

Miljøfyrtårnsertifisering utstedes av kommunen hvor bedriften er lokalisert. Baneservice som har kontorer på Lysaker, og rigg - og verkstedsområde på Nyland er sertifisert av både Bærum kommune og Oslo kommune. Miljøfyrtårn holder en høy miljøstandard på lik linje med EMAS og ISO 14001.

- Jeg er veldig stolt over at Baneservice nå er sertifisert som Miljøfyrtårn. Det er viktig for oss at vi jobber på en trygg og sikker måte, og samtidig bidrar til å ta vare på miljøet rundt oss. Vi ser også at prosjektene vi regner på får et stadig større fokus på miljø, og at kravene skjerpes i alle ledd. Med Miljøfyrtårnsertifiseringen på plass viser Baneservice at vi er klare for fremtidens prosjekter, sier Ingvild Storås.

- Sertifiseringsprosessen har vært lærerik og omfattende, men har også vist at vi har god kontroll og gode rutiner innen HMS og miljø. Miljøfyrtårnsertifiseringen forplikter oss til å videreutvikle og kontinuerlig søke forbedringsmuligheter innen miljø, legger hun til.