Knut Wilsgård (f.v.) (rektor), Rune Storm (Ruta Entreprenør), Jon Sverre Bråthen (rådmann) og Grete Sjøli (ordfører). Foto: Tommy Norum/Raumnes

Ruta bygger Vormsund ungdomsskole

Ruta signerer ny stor kontrakt på Østlandet på 300 millioner kroner. Kontrakten omfatter bygging av Vormsund ungdomsskole.

15. april starter byggingen av ny ungdomsskole i Vormsund.

– Ruta takker for tilliten og ser fram til å komme i gang, sier avdelingsleder i Oslo, Anders Kristiansen i en pressemelding.

- Vi skal levere topp kvalitet og det skal bli et bygg både vi og kommunen skal være stolt av, sier Rune Storm, administrerende direktør i Ruta Entreprenør AS, som signerte kontrakten på vegne av Ruta.

Signeringen fant sted i Lillerommen fredag.

– Skolen betyr så mye for så mange, og dette er noe å glede seg til. Spesielt når vi ser hva de på dagens skole har levd med, sier ordfører Grete Sjøli.

Totalentreprisen omfatter totalrenovering av eksisterende Vormsund ungdomsskole (beliggende på nedre nivå), der bl.a. «midtpartiet» i eksisterende skole skal rives og erstattes med et nytt tilbygg som erstatter deler av den gamle skolen. Resterende eksisterende skole skal totalrenoveres og ferdig skole skal fremstå som et nytt og moderne felles anlegg. I samme totalentreprise skal det på «øvre» nivå av tomta bygges en ny flerbrukshall og en frittliggende energisentral for skolen.

Samlet areal for all berørt bygningsmasse er cirka 8.300 kvadratmeter BTA.

Uteområdet på hele tomta skal oppgraderes med veier, parkering, bussoppstillingsplasser og annet uteanlegg for skolen og flerbrukshallen. Skråningen som binder «nedre» og «øvre» nivå sammen er omtalt som «aktivitetsgata» og inngår som en viktig trasé både for prosjektets infrastruktur, så vel som kommunikasjonen mellom byggene.

I tillegg skal det også utføres stabilisering i skråningen mellom eksisterende fotballbane og Vormsund gård.