Hovedkvarteret til Huser Entreprenør ble mandag totalskadet i brann. Foto: Politiet

Hovedbasen til Huser Entreprenør brant ned: – Vi har mistet hjertet av bedriften

Mandag brant hovedbasen til Huser Entreprenør ned. – 50 års historie er visket ut, sier daglig leder Lars Myhrer i Huser Entreprenør.

Det er Romerikes Blad som først var ute med nyheten som at hovedbasen til Huser Entreprenør, ett av Romerikes største entreprenørselskaper stod i full fyr mandag morgen. Bygningen skal ha innehold kontorer, lager og flere oppholdsrom. Bedriften er lokalisert i Gjerdrum i Akershus.

- Det er snakk som en del verdier som har gått tapt. Det og kontordelen har store verdier, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Østpolitidistrikt til Romerikes Blad.

Brannvesenet vet foreløpig ikke årsaken til brannen.

– Vi har mistet hjertet av bedriften. Dette var hovedkvarteret vårt. Vi har mistet hele administrasjonn, hovedkontor, lager, møtesal og forsamlingssted for de ansatte, sier daglig leder Lars Myhrer i Huser Entreprenør til Byggeindustrien.

Han opplyser at bedriftens ledelse tirsdag morgen sitter samlet i et krisemøte.

– Konsekvensene blir kortvarige. Vi har det meste lagret elektronisk. Nå handler det om å anskaffe nye dataverktøy. Samtidig forhandler vi om midlertidige kontorlokaler i Ask sentrum. I løpet av dagen skal vi ha lokaler klart for administrasjonen, sier han.

Bedriften har likevel fullt fokus på pågående prosjekter, og alle prosjekter løper som normalt dagen etter at hovedkontoret brant ned.

– Det er full drift ute på våre prosjekter, og vi har et sterkt fokus på å opprettholde fremdriftsplanene i prosjektene, sier han.

Myhrer opplyser at det var seks ansatte i bygningen da brannalarmen ble utløst.

– Hvor store verdier har gått tapt i brannen?

– Det er ikke mulig å si noe om konkrete beløp nå, men det er snakk om store verdier, sier han.

– Hva tenker du om situasjonen akkurat nå?

– Det er selvsagt mye følelser inne i bildet. Alt av bedriftens historie de siste 50 årene er visket nytt. Nå blir det et nytt kapittel. Vi er optimister, og drift av prosjektene er hovedfokus nå, sier han.