Geofence-funksjonaliteten benytter telefonens GPS til å bestemme brukerens posisjon idet man forsøker å registrere seg inn på mannskapslisten.

SmartDok lanserer geofence-funksjonalitet tilknyttet mobilregistrering av mannskapslister

Ny teknologi i SmartDok skal gjøre det enda enklere å sikre korrekt informasjon i de elektroniske mannskapslistene.

- Geofence har nå mulighet til å definere et digitalt gjerde rundt et prosjektområde slik at innregistrering med SmartDok-appen eller SmartDok UE-appen kun blir mulig dersom man befinner seg innenfor området, heter det i en melding fra selskapet.

- Ved å ta i bruk geofence i SmartDok vil du i større grad sikre at informasjonen i dine mannskapslister er korrekte da det ikke lenger blir mulig å registrere seg inn på prosjektet med mindre man er fysisk tilstede. Registrering ut av prosjekt er ikke begrenset, og kan gjøres uavhengig av posisjon. Våre kunder er teknologibeviste og ønsker hele tiden å jobbe mer effektivt. Vi er glade over for at vi nå kan møte våre kunders ønsker med geofence i bygg- og anleggsbransjen, sier salgssjef Per Tore Hansen i SmartDok.

Brukeren må fortsatt selv huske på å registrere seg inn eller ut via appen.

– Vi arbeider for tiden med en videreutvikling av geofence-funksjonen hvor appen genererer en automatisk registreringspåminnelse på telefonen (pushmelding) hver gang en bruker passerer inn eller ut av geofenceområdet. Denne funksjonen ligger an til å være lanseringsklar i mars/april 2019, legger Hansen til.

Geofence-funksjonaliteten benytter telefonens GPS til å bestemme brukerens posisjon idet man registrerer seg inn på mannskapslisten.