Obos skal bygge 67 leiligheter i Ladebyhagen i Trondheim, og startet byggingen på nyåret før en eneste av leilighetene var solgt. Illustrasjon: Obos

Obos startet bygging av 67 usolgte leiligheter i Trondheim

For første bygger Obos et leilighetskompleks uten å ha solgt en eneste av leilighetene på forhånd.

OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj.

– Vi vet av erfaring at folk liker å se det ferdige produktet før de bestemmer seg. Nå går det også kortere tid fra folk bestemmer seg til de kan flytte inn. Det er vanskeligere å forholde seg til boligene hvis det er opptil to-tre år før leiligheten er ferdig, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos Boligbyggelag til Adresseavisen.

Byggestart i januar

Vanligvis selger boligbyggerne minst 50 prosent av prosjekterte boliger før de starter bygging av et prosjekt. Men nå skal altså Obos bygge 67 leiligheter i Ladebyhagen i Trondheim.

Det var i desember i fjor at boliggiganten bestemte seg for å starte byggingen på nyåret, og først for et par uker siden ble 39 av de 67 leilighetene i to blokker lagt ut for salg. Da Obos markerte byggestarten, var åtte av leilighetene solgt. De neste 28 leilighetene i byggetrinnet skal legges ut for salg fra 5. mars, ifølge Adresseavisen.

– Følger ikke statistikken

Leilighetene er fra 47 til 115 kvadratmeter store, og prisene skal variere fra 2,7 millioner til 8,9 millioner kroner.

Nylig presenterte Boligprodusentenes Forening en statistikk som viste nedgang i salget av nye boliger i fjor, og at det bygges langt flere boliger enn det er behov for i Trøndelag. Men det bekymrer ikke Siraj i Obos.

– Jeg har hørt at det bygges for mye her i årevis. Boligprodusentene og Sparebank 1 SMN har sagt at vi må slutte å bygge. Men vi har solgt det vi har bygd. Trønderen følger ikke alltid statistikken, sier Siraj.

Tre byggetrinn

I løpet av 2019 skal Obos Nye Hjem bygge ferdig tre byggetrinn på Ladebyhagen. Det nåværende byggetrinnet har 54 leiligheter, og fire av dem er ikke solgt.

Men ifølge Adresseavisen frykter ikke Obos-sjefen at de skal bli sittende med usolgte boliger.

– Her pleier siste bolig å være solgt før vi er ferdige med å bygge. Det blir større etterspørsel når vi har startet byggingen og kan vise frem det, sier Siraj.