Lindab feier 60 år

I begynnelsen av februar feirer Lindab-konsernet 60-års jubileum.

Lindab ble grunnlagt i Båstad, Sverige i 1959 og fremstilte opprinnelig byggekomponenter i tynnplatestål. Siden den gang har det skjedd mye og Lindab er i dag en markedsledende leverandør til byggebransjen i 32 land verden rundt.

Utover de velkjente ventilasjonsløsningene, blikkenslagerprodukter og takrenner har Lindab de seneste årene utvidet produktsortimentet med blant annet sandwichpaneler og utstyr til ultralydsmålinger.

- Én ting har imidlertid ikke endret seg siden virksomhetens start for over 60 år siden: kulturen. Helt fra begynnelsen har Lindab vært preget av et sterkt entreprenørskap og en synlig kultur med orden og kontroll som en helt sentral byggesten, heter det i en melding fra selskapet.

Administrerende direktør i Lindab AS, John Georg Storvik, har vært i firmaet gjennom de siste 20 år. Ifølge Storvik er det spesielt en ting som er godt kjent i bransjen og det er Lindab-produktenes gode kvalitet.

- God kvalitet går aldri av moten og dette blir bare viktigere og viktigere i forhold til det høye fokuset vi nå ser i vår bransje på energi og miljø og de klimautfordringene vi står overfor. Det er ingen hemmelighet at byggebransjen står for en stor andel av verdens klimagassutslipp. Lindab tar dette på største alvor ved å utvikle produkter og systemer som bidrar til klimakutt, forteller Storvik i en pressemelding.

Det Lindab kanskje er aller mest stolt over fra året som har gått er at de som første leverandør i verden og eneste i Norge har klart å Eurovent sertifisere et helt kanalsystem for ventilasjon.

- Ved å investere i kanalystemer av høy kvalitet sikrer du opprettholdelse av den beste tetthetsklassen i hele kanalsystemet, forteller Storvik.

Ifølge Lindab har de år for år sakte men sikkert tatt markedsandeler. Storvik forteller at dette er noe som han vil takke sine motiverte og engasjerte medarbeidere for.

- Det er helt avgjørende i en presset bransje å stille med de beste folkene, siden det er i samspillet med våre kunder at vi skal drive utviklingen videre, sier Storvik.

6. februar er datoen for konsernets 60-års jubileum. Dette  blir markert ved alle Lindabs avdelinger. 

- Men neste år i 2020, er det 40 år siden Lindab ble etablert i Norge. Da kan det nok ventes en større markering rundt omkring i landet, legger Storvik til.

I Norge har selskapet ni lokale avdelinger, og disse ligger i Oslo, Drammen, Kristiansand, Sandnes, Bergen, Ålesund, Trondheim, Harstad og Tromsø. Hovedkontoret ligger på Kalbakken i Oslo.