Se videoen nederst i saken.

Sprengte bort gammel vei - se kjempebølgen ta med seg naust, båter og brygger

Noen båter, en gammel brygge og to gamle naust på den andre siden av sundet fikk hard medfart da en gammel vei ble sprengt bort i Åfjord kommune i Trøndelag søndag. (Se video nederst i saken.)

I forbindelse med den store vindkraftutbyggingen på Fosen, utbedrer Statens vegvesen fylkesvei 723 i Åfjord kommune i Trøndelag.

Søndag skulle gamleveien sprenges bort for å gi plass til en ny, og Geir Otto Krogstad som bor like ved, bestemte seg for å filme.

Da fikk han seg en overraskelse.

- Vi ble informert om at det var en stor sprengning som skulle foretas, og det var tatt høyde for at dette kunne skje. Men bølgen var likevel større og kraftigere enn det jeg trodde. Overraskelsen over hvor kraftig den ble, forklarer noen av kraftuttrykkene som kommer med på videoen, ler Geir Otto Krogstad.

Det var TV2.no som plukket opp videoen først.

– Folk hadde fått beskjed om å ta bort alt av verdier, så det var ikke uventet, sa Krogstad til TV2.no.

Krogstad forteller til Byggeindustrien at lokalbefolkningen, til tross for at naust, brygger og båt fikk hard medfart, er veldig fornøyde med anleggsarbeidene som pågår i området.

- Det skjer veldig mye her om dagen i forbindelse med vindkraftutbyggingen på Fosen, og vi som bor her er lykkelige over at vi får mange nye veier nå som erstatter de smale krøtterveiene vi har levd med til nå. Veien som ble sprengt ut hadde bare plass til en i bredden, sier Krogstad.

Her kan du se videoen som Geir Otto Krogstad la ut på Facebook av kjempebølgen: