Stein i vei 2019

StedKongsberg, Norge
ArrangørVeiteknisk Institutt og Norsk Bergindustri
Fra06.02.2019
Til08.02.2019
Tidspunkt

Stein i vei har i mange år vært den sentrale møteplassen for de som fysisk bygger veiene i Norge: Leverandører av byggeråstoffer, asfalt og sentrale og regionale veimyndigheter.

Kongsberg Sølvverk ble startet i 1623 og byen regnes som Norges eldste industriby. Bergseminaret er forløperen til det norske universitetssystemet. Vi legger dermed den 34. Stein i vei konferansen til en by som har vokst opp rundt gruvene og hvor bergindustrien har spilt en viktig og stolt rolle gjennom historien.

Vi starter onsdags kveld med en uformell samling inne i Kongens Gruve. Der blir det også omvisning. Husk varme klær – det er ca. 6 grader konstant inne i fjellet.

Vi har lagt opp det faglige programmet som følger: Vi starter torsdags morgen med å belyse kon-sekvensene av den nye, store og omdiskuterte regionreformen for veikompetansen regionalt. Vi får fire forskjellige innlegg om dette fra ulike ståsted. Det nye Trøndelagsfylket har vært tidlig ute med å tenke organisering av regionen sin, og fylkesordfører Tore O. Sandvik tar turen til vår konferanse for å fortelle hva de har tenkt rundt dette. Etter lunsj ser vi på ulike miljøproblemstillinger, noe som bare blir mer og mer viktig også i våre bransjer. Ingen Stein i vei uten å diskutere konsekvensen av myndighetenes ulike krav, og vi bruker torsdags ettermiddag til å kna på konsekvenser av forskjel-lige standarder og retningslinjer, ikke minst veinormalen N200.

Etter det vi håper blir en hyggelig middag på hotellet på torsdag vil vi på fredags formiddag se nærmere på området vi er i: fylkesgeolog Sven Dahlgren vil snakke om forvaltning av byggeråstoff-ressurser i et 300 års perspektiv. Vi ser også på nye samferdselsprosjekter i regionen. Deretter hører vi om et ressursforvaltningsprosjekt i Bærum, og 50-års jubilanten Kontrollrådet får avslutte sean-sen med et innlegg om dagens produktstandarder – Utfordringer knyttet til ressursforvaltning og materialutvikling før vi spiser lunsj og reiser hjem til helgen.

Har du litt tid onsdag før vi drar på gruvetur eller fredag før du reiser hjem og er historisk interessert anbefaler vi ellers å besøke Norsk Bergverksmuseum som ligger 5-10 minutters gange fra hotellet på den andre siden av Numedalslågen/Nybrufossen og som er åpent til kl 16 på hverdager. De har bl.a. en fantastisk utstilling av helt unikt trådsølv fra gruvene. Utstillingen om Kongsbergs våpenfabrikk er også interessant.

Ytterligere informasjon og påmelding