Foto: Backe

Rønning ny direktør for Backe Oppland

Christian Rønning er fra 1. februar utnevnt til administrerende direktør for Backe Oppland.

- Rønning har mange års erfaring i Backe og vi er svært fornøyd med at han vil utvikle seg videre i selskapet og bidra med sine gode egenskaper og lange erfaring inn i sin nye rolle, sier administrerende direktør Asle Randen i Backe Entreprenør AS.

Rønning har bred erfaring fra entreprenørbransjen og har tidligere jobbet som anleggsleder, prosjektleder og driftssjef i Backe. Han har opparbeidet seg solid erfaring og kompetanse innen prosjektgjennomføring i et bredt spekter av boligprosjekter, næringsbygg og offentlige bygg.

- Christian Rønning er meget godt kvalifisert til å lede Backe Oppland og har mange gode egenskaper som vi ser på som viktig i en slik rolle. Christian skal nå utvikle Backes posisjon lokalt og bidra til å løfte virksomheten ytterligere, sier Asle Randen.

Familieeide AS Backe omfatter virksomhetene Backe Entreprenør, Backe Prosjekt, Backe Eiendom og maskinutleiefirmaet BAS. Konsernet omsatte i 2017 for ca. 4 milliarder kroner og har nærmere 900 medarbeidere over hele landet.

Christian Rønning er utdannet sivilingeniør fra NTNU og er bosatt på Lillehammer med kone og tre barn. Han etterfølger Helge Nakken som har jobbet 5 år som administrerende direktør i Backe Oppland.