Ove Fredheim, leder for Bedriftsmarked Norge i Telenor Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Telenor utnevnt som Bane NORs sikkerhetsleverandør

Telenor skal sikre Bane NORs cybersikkerhet, i en tjeneste som omfatter overvåking, loggføring og deteksjon i den digitale infrastrukturen.

Hver dag håndterer Telenor tusenvis av digitale sikkerhetsangrep, ifølge selskapet selv, som de siste årene har merket en markant økning av forespørsler om cybersikkerhet.

Avtalen har en anslått markedsverdi på 50 millioner kroner, og kommer samtidig med at Bane Nor for tiden jobber med landets største IT-prosjekt. Signalanleggene på hele jernbanenettet skal digitaliseres, og selskapets cybersikkerhet blir derfor viktigere enn noensinne.

Ifølge Telenor skal Bane Nor beskyttes med de samme løsningene som teleselskapet selv beskytter sin egen globale virksomhet med.

– Vi er stolte over å ha fått denne tilliten fra Bane Nor. Kontrakten omfatter en døgnåpen overvåkingstjeneste som skal bidra med å ivareta Bane NORs systemer ved cyberhendelser. Tjenesten vil omfatte overvåking, loggføring, deteksjon, varsling og respons knyttet til den digitale infrastrukturen, sier leder Ove Fredheim i Telenor Bedrift.