Er matlaging for deg mest å tilberede sunn hverdagsmat forholdsvis raskt, eller tilbringer du gjerne mange timer på kjøkkenet med kokebøker fra hele verden? Uansett kan dampovnen nå bli et nyttig supplement på kjøkkenet. I restaurantbransjen har man lenge brukt damp, blant annet på grunn av at næringsstoffer og mineraler bevares. Å lage mat ved hjelp av damp skal dessuten være den tilberedningsmåten som best bevarer smaken i maten. Å tilberede fisk i damp er en av de beste metodene for å bevare saftigheten og næringsstoffene i fisken. Grønnsakene beholder konsistensen, og potetene koker ikke i stykker. Med dampovnen slipper du unødvendig fett i matlagingen, og ovnen erstatter både dampkoker, aspargeskjele og bambuskurv. Også frossen mat kan tilberedes i dampovnen med samme resultat. Siemens er blant produsentene som tilbyr dampovn. De har en modell i børstet stål som lett kan bygges inn i en nisje, alene eller sammen med en av produsentens innbyggingsovner i stål. Den er ustyrt med en vanntank og en dampgenerator og krever ikke vanntilkopling.
- Nøkkelord
- Import