Sunn mat i dampovn

Stadig flere tenker sunnhet når det forbereder mat. Det siste nå er matlaging med damp. Resultatet med denne metoden er fettfri, sunn og forhåpentligvis smaksrik mat.

Er matlaging for deg mest å tilberede sunn hverdagsmat forholdsvis raskt, eller tilbringer du gjerne mange timer på kjøkkenet med kokebøker fra hele verden? Uansett kan dampovnen nå bli et nyttig supplement på kjøkkenet. I restaurantbransjen har man lenge brukt damp, blant annet på grunn av at næringsstoffer og mineraler bevares. Å lage mat ved hjelp av damp skal dessuten være den tilberedningsmåten som best bevarer smaken i maten. Å tilberede fisk i damp er en av de beste metodene for å bevare saftigheten og næringsstoffene i fisken. Grønnsakene beholder konsistensen, og potetene koker ikke i stykker. Med dampovnen slipper du unødvendig fett i matlagingen, og ovnen erstatter både dampkoker, aspargeskjele og bambuskurv. Også frossen mat kan tilberedes i dampovnen med samme resultat. Siemens er blant produsentene som tilbyr dampovn. De har en modell i børstet stål som lett kan bygges inn i en nisje, alene eller sammen med en av produsentens innbyggingsovner i stål. Den er ustyrt med en vanntank og en dampgenerator og krever ikke vanntilkopling.