Statsråd Jan Tore Sanner delte ut prisen til Øystein Syltern. Foto: Kari Druglimo-Nygaard

Syltern kåret til Årets lærebedrift 2018

Åfjord-selskapet Johs. J. Syltern ble onsdag kåret til Årets Lærebedrift. Kåringen fant sted på Arctic Entrepreneur.

(Klikk for større versjon)

Det var totalt seks nominerte selskaper som konkurrerte om å vinne prisen, men det var altså Syltern som vant frem.

– Jeg vil gratulere Johs. J. Syltern og daglig leder Øystein Syltern med denne prisen. Bedriften har lagt ned en imponerende innsats i sin oppfølging av lærlinger over mange år. De er opptatt av faglig utvikling samtidig som de er dyktige til å ivareta lærlingene som mennesker. Jeg er stolt av å representere en bransje der det jobbes så godt med rekruttering, sier Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF, i en kommentar.

Juryen konkluderer med at årets kåring nok en gang har bekreftet at lærlingeinstituttet står sterkt i norsk entreprenørbransje.

– De nominerte bedriftskandidatene er alle gode forvaltere av en solid tradisjon som har blitt bygd og videreført i bransjen over mange år. Hver av kandidatene har lagt ned en imponerende innsats i sin oppfølging av lærlinger i løpet av 2018, heter det i en uttalelse fra juryen.

Videre kan juryen konstatere at samtlige kandidater har gitt muligheter til enkeltpersoner med behov for annen oppfølging enn den typiske lærling.

– Bedriftene er således svært viktige døråpnere til arbeidslivet, påpeker juryen.

Når det gjelder vinneren av Årets lærebedrift 2018 ønsker juryen å fremheve følgende:

«Bedriften jobber langsiktig og har en målrettet strategi når det gjelder inntak av lærlinger. I over tjue år har lærlingeandelen vært på ti prosent eller mer, og kan i tillegg vise til svært god gjennomføringsgrad. Vinneren av Årets lærebedrift tar samfunnsansvar, og er bevisst sin rolle i lokalsamfunnet ved å ha et særlig fokus på å rekruttere lærlinger fra nærområdet. De har også utvist stort engasjement for utviklingen av det anleggsfaglige utdanningstilbudet i sin region. I tillegg til å være opptatt av at lærlingene skal ha en god faglig utvikling med ulike arbeidsoppgaver, ønsker bedriften at lærlingene skal tilegne seg gode vaner når det gjelder kosthold og søvn. Vinneren av Årets lærebedrift stiller tydelige krav, men er også opptatt av å gi en sjanse til lærlinger som ikke har tatt det tradisjonelle skoleløpet. Bedriften tør å satse fordi lærlingene ses på som en viktig ressurs. Bedriften kjennetegnes av at de ser lærlingene som mennesker. De strekker seg langt for å få det beste ut av lærlingene, med en daglig leder som deltar aktivt i oppfølgingsarbeidet. Vinneren av Årets lærebedrift finner stor glede og motivasjon i å se at lærlingene lykkes. Bedriften er således en utmerket representant for anleggsbransjen og for norsk næringsliv.

Disse selskapene var nominert til prisen:
Nordbø Maskin AS
Johs J. Syltern AS
Horne Maskin AS
Kjeldaas AS
Veflen Entreprenør AS
PON Equipment AS