Administrerende direktør Mari Skjærstad i Bolig Partner.

Økning for Bolig Partner

Bolig Partner-systemet endte opp med 1.020 solgte enheter i 2018. Dette er en økning på 11,5 prosent sammenlignet med 2017. 

Antall igangsettinger økte med 1,6 prosent. Totalt igangsatte Bolig Partner-systemet 766 boliger og 84 hytter i 2018. Tallene viser at Bolig Partner er Norges niende største boligbygger.

Det var boligsalget som var den sterkeste driveren til den totale salgsøkningen. Salget av boliger i Bolig Partner-systemet økte med 13,1 prosent fra 2017 til 2018. For hytter var salget det samme i 2018 som i 2017. Totalt solgte Bolig Partner-systemet 904 boliger og 116 hytter i 2018.

Tallene for utviklingen i totalmarkedet i 2018 ble nylig sluppet fra Boligprodusentene. Disse viser at salget i det Norske nyboligmarkedet i 2018 totalt sett gikk tilbake med én, hvorav salget av eneboliger gikk tilbake med seks prosent og småhus hadde en tilbakegang på 14 prosent.

– Vi er meget tilfredse med å oppnå en såpass solid salgsvekst i et nyboligmarked som var noe trått i store deler av 2018. Vi har i løpet av året blant annet intensivert satsingen vår på prosjekter i egenregi, og dette har truffet markedet bra, sier Mari Skjærstad, administrerende direktør i Bolig Partner AS.

Bolig Partner har hatt sterkt fokus på salgsapparatet de siste årene, og har jobbet systematisk med kompetanseheving. I tillegg har selskapet investert i ny teknologi og løsninger.

- Teknologi og riktige verktøy blir stadig viktigere. Vi er fremoverlente og søker å ta i bruk ny teknologi på flere områder, blant annet i salgsløpet og på byggeplass. Når det er sagt så er det mennesker som er den viktigste driveren for både salg og drift, og våre ansatte har gjort en kjempejobb i 2018, sier Skjærstad.

Også når det gjelder igangsettinger fortsetter Bolig Partner å vokse. I 2018 igangsatte Bolig Partner-systemet totalt 850 enheter, hvilket er en økning på 1,6 prosent sammenlignet med året før. Av de 850 igangsatte enhetene var 766 boliger, en vekst på 4,9 prosent isolert sett. Til sammenligning gikk igangsettingen i det totale nyboligmarkedet i Norge ned med fire porsent i 2018. Med 766 igangsatte boliger er Bolig Partner nummer ni på listen over Norges største boligbyggere.

– Det er naturligvis gledelig. Vi ønsker å vokse videre og har som ambisjon å være Norges ledende aktør innen trehusbygging. For å befeste denne posisjonen jobber vi kontinuerlig med både kompetanseheving, produktutvikling og styrking av driftsapparatet, sier Skjærstad.