Konserndirektør for Norconsults hovedkontor, Bård Sverre Hernes (fra venstre), ny VA-direktør Truls Inderberg og avtroppende VA-direktør Tom Baade-Mathiesen. Foto: Norconsult

Truls Inderberg ny VA-direktør i Norconsult

Truls Inderberg begynner i stillingen som ny direktør for VA-divisjonen i Norconsult 1. februar 2019.

Det skriver Norconsult i en pressemelding mandag.

Inderberg kommer fra stillingen som salgsdirektør for det kommunale og industrielle markedet i Krüger Kaldnes, der han har vært i to år. Han har, ifølge pressemeldingen, innehatt flere stillinger i Norconsult tidligere, først ved VA-avdelingen ved selskapets kontor i Bergen fra 2006 til 2008, deretter i VA-divisjonen ved Norconsults hovedkontor i Sandvika frem til 2017. Inderberg er utdannet sivilingeniør fra NTNU innen vann og miljøteknikk.

– Det har vært stor interesse for stillingen, og vi har hatt mange sterke og godt kvalifiserte kandidater med i rekrutteringsprosessen. Vi er svært godt fornøyde med at Truls har takket ja til stillingen, og at vi nå får ham tilbake i Norconsult. Med Truls Inderberg har Norconsult fått en leder med god faglig innsikt innen VA og gode kunnskaper om markedet for våre tjenester, sier Bård Hernes, konserndirektør for Norconsults hovedkontor.

Divisjon Vann og avløp i Norconsult har om lag 90 medarbeidere og består av fem avdelinger i Sandvika, samt en avdeling på Romerike. Nåværende leder Tom Baade-Mathiesen fortsetter i en ny stilling internt i Norconsult med ansvar for selskapets FOU-aktiviteter, heter det i pressemeldingen.

– Tom har ledet VA-divisjonen i åtte år, og har bidratt til å styrke Norconsults kompetanse innen VA, ikke bare i Oslo, men i hele Norden. Når Tom nå trer til side kan han se tilbake på resultatet av et målrettet og vellykket arbeid for å sette VA-faget på kartet. Vi er alle stolte av det arbeidet Tom har lagt ned for Norconsult og for VA-faget i ulike eksterne organer, sier Hernes.

Den påtroppende VA-direktøren sier han gleder seg til å ta fatt på arbeidet.

– Kunnskapen om vann vil bli viktigere og viktigere i årene som kommer, og Norconsult skal tilby og representere den beste kunnskapen på dette området. Basert på det som allerede i dag er et av landets største og mest slagkraftige VA-miljøer, skal vi bygge en solid og ruvende kompetanseleverandør innenfor vann. Jeg er kjempestolt over å få være med å peke ut retningen for VA-arbeidet i Norconsult. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med noen av de aller beste i VA-markedet og finne ut hvordan vi skal bli enda bedre, sier Inderberg.