Daglig Christian Berthelsen med det  midlertidige beviset på at Elementsør er blitt et Miljøfyrtårn. Foto: Elementsør

Betongelementprodusent Miljøfyrtårnsertifisert

Betongelementprodusenten Elementsør AS flyttet inn i en av Norges mest moderne fabrikker sommeren 2018 og har siden etableringenen i 2017 jobbet iherdig med å utvikle miljømessige og bærekraftige løsninger. Nå er arbeidet kronet med Miljøfyrtårnsertifisering.

Elementsør AS er en betongelementprodusent, lokalisert i Søgne i Vest-Agder. Firmaet ble etablert 1. desember 2017 og flyttet inn i en av Norges mest moderne fabrikker sommeren 2018. Selskapet har allerede 28 ansatte.

I en pressemelding skriver Elementsør at selskapet siden starten har jobbet iherdig med å utvikle miljømessige og bærekraftige løsninger for fremstilling av ulike typer betongelementer, til bruk primært innen byggeindustrien.

Dette arbeidet ble 5. desember 2018 kronet med Miljøfyrtårnsertifisering.

I fabrikken på 7. 000 kvadratmeter, er det etablert et eget lukket system for oppsamling og gjenbruk av regnvann til vask av utstyr og også etter hvert til bruk i eget blandeverk når dette blir etablert.

Bedriften har også bygget to sedimenteringsbasseng, som renser vaskevann og samler opp betongslam, som igjen skal tilbake som tilslag i det fremtidige blandeverket. Restbetong støpes om til avstandsklosser for nye elementer og herdede betongrester skal males opp til nytt tilslag til blandeverket.

Elementsør har bestemt seg for ikke å slippe ut noe vann fra egen produksjon, men sørger for gjenbruk av dette.

Bedriften har også allerede startet prosessen med å se på hvilke positive ringvirkninger solcelleanlegg og solfangere på taket kan utgjøre.

– Med strategisk beliggenhet i Søgne i Vest-Agder, som er et av stedene i Norge med flest soldager, vil vårt 7. 000 kvadratmeter store tak ha meget gode forhold for slike anlegg. Elementsør benytter varmtvann til sin produksjon og solfangere vil kunne bidra meget positivt til denne oppvarmingen , opplyser daglig leder Christian Berthelsen i pressemeldingen.