Illustrasjon: Link arkitekturIllustrasjon: Link arkitekturIllustrasjon: Link arkitektur

Peab vant nybygg ved Høgskolen i Volda

Peab K. Nordang og Link arkitektur sitt forslag EXPO vant konkurransen om nybygg for mediefag ved Høgskulen i Volda (HVO).

Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider fredag.

EXPO ble valgt som det beste av fire løsningsforslag i konkurransen. Et utvalg av representanter fra både byggherre Statsbygg og fra leietaker Høgskolen i Volda har evaluert løsningsforslagene, og skriver dette om vinneren av konkurransen:

«EXPO tek på ein svært god måte vare på funksjonalitet, lesbarheit og løysing i høve krav til nærleik mellom viktige mediefunksjonar. Bygget står fram som fleksibelt med faste repetisjonar, god takhøgde og god plass til nye føringsvegar. Generaliteten vert teken vare på av rominndeling og takhøgde der romma kan takast i bruk til andre føremål. Viktige mediefunksjonar er plasserte langs glasfasadane som vender mot Joplassvegen. Denne løysinga svarar godt til å gjere aktivitetar synlege utanfrå».

Se prosjektheftet her.

Totalentreprenøren har med seg et team som består av arkitekter fra Link arkitektur og rådgivere fra Cowi på akustikk, ECT på elektro, Norconsult på systematisk ferdigstilling og livssyklusanalyser, og ART på prosjekteringsledelse.

Parallelt med utvikling av forprosjekt må et regjeringsvedtak også være klart. Får prosjektet klarsignal, er det ventet at nybygget er klart til innflytting tidlig i første kvartal 2021, heter det i meldingen fra Statsbygg.