Anita Winsnes, direktør i Svanemerket og Martin Asp, administrerende direktør i JM Norge. Foto: Gro Aasgaard, JM Norge

- 84 prosent ønsker seg en miljøvennlig bolig

84 prosent vil gjerne bo miljøvennlig, det viser en fersk undersøkelse gjort av YouGov for Svanemerket.

Funnene ble presentert under et frokostseminar hvor miljø og boligbygging var hovedtema.

- Det er et signifikant funn at 84 prosent ønsker å bo i en miljøvennlig bolig, sa Anita Winsnes, direktør i Svanemerket, da hun presenterte funnene i undersøkelsen for seminardeltakerne.

- Folk flest (84 prosent) synes det er vanskelig å avgjøre om en bolig er miljøvennlig eller ikke. Svanemerket skal gjøre dette enkelt for dem, og det mener 76 prosent av de spurte at Svanemerket allerede gjør, fortalte Anita Winsnes.

Martin Asp, administrerende direktør i JM Norge, fortalte under seminaret om hvilke vurderinger som ligger til grunn for JMs valg om at alt konsernet bygger være Svanemerket.

- JM skal utelukkende bygge svanemerkede boliger heretter. Det er viktig at vi som boligbyggere legger merke til at 78 prosent av de spurte i denne undersøkelsen sier at det er avgjørende for dem at merkeordninger er objektive og uavhengige av produktene de sertifiserer, påpekte Martin Asp. 76 prosent mener at Svanemerket gjør det enkelt for dem å ta gode miljøvalg.

- I JM har vi holdt på med ulike miljøsaker helt siden 1986, alt fra energi-/ og miljøhus til gjenvinning og standardiserte leveranser, sa Asp.

JM satte seg som mål at de skulle ligge 25 prosent over myndighetenes energikrav innen 2008 i Sverige og innen 2012 i Norge. Det klarte de.

- Vi jobber med å vurdere alle leverandører, og i begynnelsen av 2018 innførte vi Svanen, og i slutten av 2018 fortsatte vi videre med FNs bærekraftsmål. JM har plukket ut 8 av de 17 målene som vi synes er passer i vår bedrift, og vi har målsatt dem, fortalte Martin Asp.

Han uttalte at FNs 17 mål er med på å tydeliggjøre JMs egne mål om bærekraft. JM standardiserer nå leveransene i alle boligprosjekter.