Easy Living Jessheim

Foto: Arve BrekkhusGaute Helgedagsrud og Kjell Åge Hatterud i Solid Prosjekt, Trond Eng i Ø.M.Fjeld, Arne Nytrøen, Ivar Rybråten og Ingvild Brenni i Ø.M. Fjeld (fra venstre).Foto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve BrekkhusFoto: Arve Brekkhus
Picasa

I et arbeidsfellesskap med BRG Entreprenør AS i Kristiansand, har Ø.M. Fjeld AS satt opp fire blokker med tiltalende leiligheter og et flott garasjeanlegg på Gystadmyra på Jessheim.

Fakta

Sted: Jessheim
Prosjekttype: Leiligheter
BTA: 14.352 kvadratmeter
Byggherre: Gystadmyra Boligutvikling (v/ Solid Prosjekt)
Kontraktssum eks. mva.: 201 millioner kroner
ARK: Stein Halvorsen Arkitekter
LARK: VSO Consulting
Rådgivere: RIB: Arentz & Kjellesvig l RIG: VSO Consulting l RIBR: Firefly l RIV: Alfa VVS Rådgivning l RIAku, RIVA og miljøteknisk kartlegging: Sweco Norge l Besiktigelse/rystelsesmåler: Structor
Underentreprenører og leverandører: Grunn- og utomhusarbeider: Nordby Maskin l Elektro: Bravida l Rør: Lunder & Aas l Ventilasjon: Bryn Byggklima l Prefab trapper: Systemblokk l Hulldekker: Contiga l Plattendekker: Isachsen Anlegg l Badromskabiner: Brødrene Dahl l Kjøkken: HTH l Parkett: Bo Andren l Oppmåling/stikking: Geomatikk Survey l Peling: Seierstad Pelemaskiner l Heis: Orona l Prefab yttervegger: Landheim Gruppen l Taktekking: IcopalTak l Panel/kledning: Vyrk l Vinduer og dører: Skallevold l Branntetting: Firesafe l Maler/mur/flis: Bygg og Mal l Gulvoppbygging: Lydgulvsystemer l Blikkenslager: RS Blikk og Montasje l Innvendige tømrerarbeider: Hadeland stål & gipsmontasje l Lås og beslag: Lås og Sikring l Solskjerming: Solskjermingsgruppen l Rekkverk: N-bygg l Gartner: Nanne-
stad grøntmiljø l Porter: Industriporter l Stål: EMV Construction l Dører: Glassteam l Påforing: Byggmontasje Øst

Byggearbeidet startet i månedsskiftet november/
desember 2016, og ble nylig overlevert byggherren Gystadmyra Boligutvikling AS.

Prosjektet består av totalt seks blokker som alle har fire etasjer, og er bygget rundt et fellesområde/atrium. Alle leiligheter har tilgang til det store og flotte garasjeanlegget med heis. To av blokkene har tre innganger, mens fire blokker har et inngangsparti.

Våtområde

Gystadmyra er, som navnet tilsier, et våtområde på Jessheim med høy grunnvannstand.

– Vi har satt ned mellom 500 og 600 peler til fjell, og brukt vanntett betong på kjellerkonstruksjonen. Råbygget til blokkene er utført i stål og plasstøpt betong, med unntak av dekket over kjeller som er hulldekker, sier prosjektleder Trond Eng i Ø.M. Fjeld til Byggeindustrien.

Under byggearbeidet hadde entreprenøren noen utfordringer rundt håndtering av overvann, som ble pumpet ut i kanaler i byggetiden.

– Den permanente løsningen for overvann, er fordrøyningssystemer inne på tomta. Men til tross for utfordringer av ulik art, har vi klart å levere et prosjekt til utbyggers og leilighetskjøpernes tilfredshet, sier Eng.

116 leiligheter

I august ble 58 av de 116 leilighetene overlevert, mens de resterende leilighetene ble overlevert i midten av november.

De seks blokkene har til sammen ti heiser. To av blokkene har en stor takterrasse til felles bruk for alle beboerne.

– Det er i alt 118 garasjeplasser i anlegget, og av disse er 20 reservert elbiler. For øvrig er det 15 gjesteparkeringsplasser, sier Eng.

Det er etablert et stort uteområde med grøntarealer og lekeapparater mellom blokkene.

– Ytterveggene utvendig er kledd med gips med sløyfer og lekter, og alle fasadene har stående trepanel. Lettvegger er utført med stålstendere og gipsplater. Gulv er utført med trestavs eikeparkett. Halvparten av badene er utført med prefab baderomskabiner, mens øvrige bad er plassbygd. Taket på blokkene er tekket med papp, sier prosjektlederen i Ø.M. Fjeld.

Leilighetene har malte betong/gipsvegger, og malte betong/
gipshimlinger. Kjøkkeninnredningen er levert av HTH, og samtlige leiligheter er levert med hvitevarer. Balkongrekkverkene er delvis i glass, og delvis med tette felt, mens balkonggulvet har plattinger av trykkimpregnert tre.

Raskt utsolgt

Easy Living Jessheim har blitt en salgssuksess. På kort tid har leilighetene, som varierer mellom 40 og 100 kvadratmeter i størrelse, blitt solgt. Det kreative navnet på boligområdet passer godt til både de gode bofasilitetene og den korte avstanden til Jessheim sentrum.

– En av de viktigste salgsfaktorene har vært de romslige balkongene, og at leilighetene er arealeffektive. Det er dessuten god standard med parkett på alle gulv med vannbåren varme, med unntak av baderommene som har varmekabler og flislagte gulv og vegger, sier prosjektleder Kjell Åge Hatterud i Gystadmyra Boligutvikling, som er et selskap i Solid Gruppen.

Leilighetene har malte betongvegger og malte betonghimlinger. Kjøkkeninnredningen er levert av HTH, og samtlige leiligheter er levert med hvitevarer.

Balkongrekkverkene er delvis i glass, og delvis med tette felt, mens balkonggulvet har trykkimpregnert tre.

– Lettvint

– Tanken bak Easy Living-navnet, var at det skal være lettvint å bo her. Det er kort vei til jernbane og sentrumskjernen. Prosjektet har flotte uteområder både på bakkenivå og på de to takterrassene. Dessuten har boligsameiet etablert vedlikeholdsavtaler, sier Hatterud.

Han legger til at det har vært et godt samarbeid med de involverte i prosjektet.

– Vi har hatt et flott og givende samarbeid med Ø.M. Fjeld, som har håndtert forholdet til naboene på ryddig måte under byggingen. Jeg vil også berømme kommunen for rask og ryddig saksbehandling, sier Kjell Åge Hatterud.


Flere prosjekter