Illustrasjonsfoto.

Vegvesenet har lyst ut gang- og sykkelvei i Rælingen

Statens vegvesen har lyst ut en anbudskonkurranse på bygging av 2,2 kilometer gang- og sykkelvei langs fv. 120 Nedre Rælingsvei i Rælingen. Byggingen starter våren 2019 og skal sluttføres innen 1. september 2020.

Konkurransen er lyst ut på Doffin og entreprenører som ønsker å bygge den nye gang- og sykkelveien må levere inn tilbud innen 9. januar 2019, skriver Statens vegvesen i en melding.

Entreprenøren som tildeles oppdraget skal:

– Bygge gang- og sykkelvei langs fv. 120 Nedre Rælingsvei over Hektnersletta og mellom Grinitaje og Tveitertørje. Den totale lengden på de to strekningene med gang- og sykkelvei blir 2,2 kilometer, og strekningene vil få en bredde på 3,5 meter.

– Bygge overvannsanlegg inkludert 22 meter med fordrøyningsmagasin for å ivareta overvannet.

– Skifte ut eksisterende bekkekulvert ved Ramstadbekken for å tilfredsstille kravene for 200 årsflom.

– Renovere eksisterende stikkrenner.

– Renovere bussholdeplassene på strekningene slik at de tilfredsstiller krav om universell utforming. Dette gjelder imidlertid ikke bussholdeplassene ved Ramstad som blir lagt ned.

– Bygge ny støttemur på en cirka 300 meter lang strekning for å minimere inngrep på dyrket mark.

– Sette opp ny belysning på hele strekningen.

– Ivareta eksisterende jordbruksdreninger.

– På vegne av Rælingen kommune oppgradere en del av eksisterende vannledning ved Grinitaje og bygge ny vannledning ved Hektnersletta.

Entreprenøren som tildeles oppdraget skal starte byggearbeidene våren 2019. Arbeidene skal sluttføres innen 1. september 2020, og da vil det være sammenhengende gang- og sykkelvei mellom Lillestrøm og Nordby. Dette vil være et viktig bidrag til å bedre trafikksikkerheten for myke trafikanter og sikre trygge skoleveier til skolene Nordby og Smestad, skriver Statens vegvesen.

Statens vegvesen gjør arbeidene med vannledningene for Rælingen kommune, mens de øvrige arbeidene gjøres for Akershus fylkeskommune.