<p>Foto: Trond Joelson</p>Foto: Trond JoelsonFoto: Trond JoelsonFoto: Trond JoelsonFoto: Trond JoelsonFoto: Trond JoelsonFoto: Trond JoelsonFoto: Trond JoelsonFoto: Trond JoelsonFoto: Trond JoelsonFoto: Trond JoelsonFoto: Trond Joelson

Sjøparken vant Larvik kommunes Byggeskikkspris 2018

Sjøparken ved Stavern har blitt tildelt Larvik kommunes Byggeskikkspris 2018.

Her er Byggeindustriens prosjektomtale av Sjøparken

Det er MER arkitektur, som tidligere het Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb, som har tegnet bygget.

Dette skriver juryen i sin begrunnelse:

Lista over gode ting om dette prosjektet er lang. Gjennomføring av første byggetrinn viser stor tro til konseptet med få kompromiss. Her har tiltakshaver gjort flere ressurskrevende valg for å realisere visjonen for stedet. Store gunninvesteringer, skjult infrastruktur og skreddersydd arkitektur er ingen selvfølge i dag.

Det har blitt utført fargestudier på stedet allerede tidlig i prosessen. Stor variasjon i fargebruk, fasadeuttrykk, høyder, vertikal- og horisontaloppdeling, takvinkler m.m. skaper stor dynamikk og meget spennende uterom. Det er lagt like stor vekt på «opplevelsen» i utearealene som det er inni selve boenhetene.

Alle boenheter hadde hver sin unike utsikt og romløsning. Antall kvadratmeter var nærmest uinteressant. Selv de aller minste hadde sin unike sjarm.

Vi håper at prisen kan gi prosjektet den oppmerksomheten det fortjener. Første byggetrinn har satt lista høyt, og vi håper at det legges like mye sjel i de kommende byggetrinn. Vi gleder oss til å følge byggeprosessen og videreutviklingen av Agnes brygge til en fremtidig bydel.