Illustrasjonsfoto: Veidekke

Veidekke får milliardprosjekt i Gøteborg

Veidekke-selskapet BRA Bygg AB skal bygge Geely Innovation Centre på Lindholmen i Göteborg, med ferdigstillelse i 2022.

Kontrakten med Geely er en totalentreprise til en verdi av over to milliarder svenske kroner ekskl. mva.

– I mer enn fem år har BRA Bygg og Geely samarbeidet om planene for Geely Innovation Centre. Nå gleder vi oss til å bygge et nytt og levende knutepunkt og kraftsentrum for svensk innovasjon på Lindholmen i Göteborg, i tett samspill med kunden, sier Anders Billström, viseadministrerende direktør og prosjektleder for Geely Innovation Centre i BRA Bygg AB i en pressemelding.

Geely Innovation Centre bygger på visjonen om å fremme innovasjon gjennom åpenhet, samarbeid og deling av kunnskap og opplevelser. På det tidligere verftsområdet på Lindholmen skal det bygges en åpen campus av flerfunksjonsbygg med samlet byggeareal på mer enn 100 000 kvadratmeter. Det nye innovasjonssenteret vil bl.a. inneholde kontorer, bildesignsenter og -showroom og hotell og vil huse fire tusen ansatte når det står ferdig i 2022.

– Omfanget av denne kontrakten bekrefter kraften i Veidekkes strategiske satsinger på forretningsbygg og på Göteborg-området. Samtidig bekrefter det at veivalget vi gjorde ved å kjøpe Billström Riemer Andersson er riktig, sier Jimmy Bengtsson i Veidekke Entreprenad.

Avtalen med Geely er en totalentreprise til en verdi av over 2 milliarder svenske kroner ekskl. mva, og prosjektet planlegges ferdigstilt i 2022. Kontrakten inngår i Veidekkes ordrereserve for fjerde kvartal.

BRA Bygg AB inngår i Billström Riemer Andersson (BRA), som holder til i Göteborg og har sterk tilstedeværelse i det vest-svenske byggemarkedet. Billström Riemer Andersson ble et datterselskap i Veidekke i 2018.

Geely er et privateid kinesisk selskap som blant annet er hovedeier i Volvo Personvagnar.