Renovasjonsselskap trues med 500.000 kroner i forurensingsbot i Sandnes

Det interkommunale vann-, avløps- og renovasjonsselskapet IVAR risikerer nå en bot på 500.000 kroner etter at en komposthaug skal ha forurenset en gytebekk i Sandnes.

Det skriver NRK i en artikkel på sine nettsider.

– Jeg hadde trodd det skulle sett bedre ut, nå som IVAR har hatt litt tid på seg, sier assisterende fylkesmiljøvernsjef Marit Sundsvik Bendixen i Fylkesmannen i Rogaland.

IVAR hadde plassert en stor haug med avfall som rant ut i bekken ved komposteringsanlegget sitt på Hogstad i Sandnes, og da dette ble oppdaget, fikk selskapet en uke på å rette opp skaden. Bendixen registrerer at dette ikke ser ut til å ha skjedd. IVAR har nå til 9. november å sørge for at bekken er ren.

Fylkesmannen og naboene til bekken sier til NRK at de vurderer å anmelde utslippet.

– Når miljømyndighetene vurderer å anmelde saken, er det fordi det kan ha skjedd miljøkriminalitet, understreker Bendixen på spørsmål fra NRK.

Administrerende direktør Kjell Øyvind Pedersen i IVAR sier til statskanalen at de selv mener at de har gjort alt de kan for å rette opp i forurensingen, og selskapet har nå blant annet lagt en duk under komposthaugen for å unngå at det renner forurenset vann fra undersiden.