Tronrud første styreleder i nye NHO Viken Oslo

Byggenæringen ble godt representert da nye NHO Viken Oslo så dagens lys. Frode Antonsen fra Betonmast Boligbygg er styremedlem, arkitekt Christine Grape i Grape Architects er valgt inn som nestleder mens Haakon Tronrud fra Tronrud Eiendom blir den nye regionens første styreleder.

– En viktig føring for denne nye regionen er å påse at innholdet blir fylt med de viktige sakene som medlemmene trenger, sa Tronrud i sin tiltredelsestale til det konstituerende årsmøtet i NHO Viken Oslo.

– Vi skal utnytte styrken vi har til å påvirke fylkeskommunen til å legge til rette for både fagopplæring og videregående skoler. Vi må kjempe for våre viktige samferdselsprosjekter, og påse at vi moderniserer samfunnet på en god måte gjennom regionalutvikling, planarbeid og næringsutvikling, fortsatte Tronrud.

Regionreformen, som skal tre i kraft fra 1. januar 2020, innebærer også en endring av organiseringen i NHO. NHO Buskerud, NHO Østfold og NHO Oslo og Akershus blir slått sammen til NHO Viken Oslo. Sammensetningen av det nye styret er basert på tre representanter fra de fire fylkene.

Den nye lederen av den historiske sammenslåingen blir altså Haakon Tronrud, som sammen med Frode Antonsen, får anledning til å arbeide for gode rammevilkår for byggenæringen i landets største region. Begge har vært styreledere i ulike perioder for EBA Oslo, Akershus og Østfold.

Lang fartstid
Haakon Tronrud har gjennom NHO Buskerud vært godt synlig i NHOs regionsapparat i noen år, første gang for femten år siden.

– Den siste perioden nå har ikke vært veldig lang. Men jeg har en fartstid i regionsapparatet ved siden av de vervene jeg har hatt i EBA og BNL opp gjennom tidene. Sånn sett kjenner jeg godt regionsapparatet og hvor viktig det er for å treffe medlemsbedriftene ute, presiserer Tronrud.

Direktør i EBA Oslo, Akershus og Østfold, Ole Henrik Ystehede, er stolt over at Tronrud og Antonsen er valgt inn i det første styret, og ikke minst at Tronrud er blitt styreleder.

Samfunnsansvar
– Begge er erfarne næringslivsledere som gjennom mange år har vært betrodde tillitsvalgte både i NHO og EBA. De evner også å tenke på tvers av næringer og tar samfunnsansvar både i egne bedrifter og gjennom arbeid i NHO-fellesskapet. Det er viktige egenskaper å ha når man skal gi den nye storregionen styringsfart, sier Ystehede.

Samarbeidet er godt allerede i dag, men dette gir os store forventninger om at det videre samarbeide med NHO regionalt skal fortsette, understreker Ystehede.

NHO Viken Oslo blir organisasjonens overlegne største region med et befolkningstall på over 1.8 millioner innbyggere.

– Vi konstituerer oss i dag, og setter en styreplan. Det er ingen grunn til å vente, når vi har fått en så stor og viktig oppgave, selv om den formelle starten er 1. november, sier Tronrud.