Denne illustrasjonen viser nye Gartnerløkka og ny E39. Illustrasjon: Rambøll / Statens vegvesen

Bane NOR vraker Bane NOR Eiendom-prosjekt

Bane NOR vil ikke lenger ha kontorer i Bane NOR Eiendom-utbyggingen Quadrum i Kristiansand.

Det skriver Fædrelandsvennen i en artikkel på sine nettsider.

Onsdag ble det klart at Bane Nors 90 ansatte i Kristiansand inntil videre blir værende i Vestre Strandgate 49, og vil ikke flytte til det planlagte knutepunktprosjektet Quadrum. Utbyggingen på jernbanetomten i Kristiansand skjer i regi av Bane Nor Eiendom, og har vært planlagt i 25 år.

– Jeg håper ikke noen i kommunen tror vi gir oss med det samme, for det gjør vi absolutt ikke, sier en offensiv prosjektsjef Ingvald Berntsen i Bane Nor Eiendom.

De Bane Nor-ansatte sitter i dag på tre adresser i området. Som følge av nye E39 vestover fra Gartnerløkka, må de forlate lokalet i Vesterveien 3 som skal rives.

Noen få sitter også i selve stasjonsbygningen, mens brorparten har kontor i Bane Nors lokaler i Vestre Strandgate 49.

Bane Nor annonserte i vår konkurranse om nye kontorlokaler i Kristiansand, etter lov om offentlige anskaffelser, men så sent som i forrige uke ble det kjent at 1.000 av de 4.000 ansatte skal skilles ut i eget selskap, som følge av jernbanereformen.

– Vi risikerer at i stedet for 80-90 mann blir vi 70-80, men kan også bli 50-60. Da blir det feil å forhandle og tegne og gjøre jobben med noen av disse tilbyderne. Vi har valgt å gjøre noen små tilpasninger der vi er, så tar vi ting opp igjen når det er litt tydeligere hva det betyr for organisasjonen, sier eiendomssjef Iver Tønnessen Mathiesen i Bane NOR avdeling jernbaneeiendom.

Første byggetrinn på Quadrum måler 6.500 kvadratmeter, tilsvarende 300 kontorarbeidsplasser. 30 prosent var tenkt til Bane Nor, og resten for det åpne markedet.

Prisen er beregnet til rundt 220 millioner kroner. Byggestart planlegges neste høst, skriver Fædrelandsvennen.