Foto: Kebony

Kebony dobler produksjonskapasiteten med nytt anlegg

Kebony har åpnet en ny fabrikk og har planer om å vokse både nasjonalt og internasjonalt. 

Åpningen av fabrikken i Belgia markerer starten på et spennende kapittel for trelastprodusenten. Det nye produksjonsanlegget ble offisielt åpnet torsdag kveld av den flamske ministeren for sysselsetting, økonomi, innovasjon og idrett, Philippe Muyters, ved et arrangement internt i selskapet

Kebony har vokst kontinuerlig, og internasjonalt har omsetningen de sju siste årene økt med gjennomsnittlig 30 prosent per år. 

- For å dekke den økende etterspørselen åpnes nå den nye fabrikken, noe som innebærer en dobling av produksjonskapasiteten til 20.000 kubikkmeter Kebony Clear-virke per år. Kebonys fabrikk i Norge vil fortsatt spesialisere seg på produksjon av Kebony Character og beholder dessuten statusen som selskapets senter for forskning og utvikling, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Fabrikken er finansiert med midler fra europeiske investorer, deriblant det flamske investeringsselskapet PMV og SFPI-FPIM, og ble ferdigstilt innenfor budsjettet. 

- Med kun moderate tilleggsinvesteringer har den nye fabrikken potensial til å firedoble den nåværende produksjonen til rundt 80.000 kubikkmeter Kebony-virke årlig. Fabrikken er et bidrag til arbeidet med å øke Kebonys omsetning i årene som kommer, og får en katalysatorfunksjon for en større internasjonal ekspansjon på viktige europeiske markeder som Frankrike og Tyskland, melder selskapet.

- Jeg setter stor pris på at jeg fikk være til stede som æresgjest ved den offisielle åpningen av Kebonys belgiske fabrikk. Nye arbeidsplasser og nye muligheter for lokalbefolkningen samt betydelige investeringer vil i stor grad bidra til en blomstrende økonomi i området. Det er en glede å ønske Kebony velkommen til Flandern, og jeg ønsker selskapet lykke til med arbeidet, sier den flamske ministeren for sysselsetting, økonomi, innovasjon og idrett, Philippe Muyters.

- Åpningen av vår andre fabrikk er en milepæl i Kebonys historie og blir avgjørende for fortsatt vekst i mange år framover. Vi er svært fornøyd med at vi nå kan øke produksjonskapasiteten betydelig for miljøvennlige produkter. Dette vil gjøre det enklere å fortsette å påvirke den bærekraftige byggebransjen i positiv retning verden over, sier Kebonys administrerende direktør Bruno Van den Branden.