Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg og Jon Wefald i HENT AS signerer kontrakten.

HENT skrev kontrakt for Livsvitenskapsbygget

Statsbygg har inngått kontrakt med HENT AS om grunnarbeider for det kommende Livsvitenskapsbygget i Oslo. Dette er første del av det som kan bli den største avtalen i Statsbyggs historie.

Kontrakten med HENT AS gjelder grunnarbeider, råbygg, tak og fasade for det som skal bli Norges største og mest tekniske universitetsbygg, Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo.

- Oppstarten av grunnarbeidene er en milepæl, sier Statsbyggs byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg:

- Prosjektet skal gjennomføres med flere parallelle totalentrepriser med samspill. Dette er en ny måte å organisere et stort byggeprosjekt på. Vi har valgt denne kontraktsformen for en mer effektiv byggeprosess med lavere kostnader og raskere gjennomføringstid.

Kontraktsigneringen gjelder den første delen av avtalen, den såkalte samspillfasen. Det innebærer at HENT AS sammen med Statsbygg og prosjekterende inkluderes i planleggingen av byggeprosjektet. Vanligvis involveres entreprenøren først ved byggestart.

- Nå går vi inn i en spennende fase der vi i samspillgruppen blant annet skal planlegge hvordan vi kan optimalisere rekkefølgen på arbeidsoperasjonene og sikre god logistikk på byggeplassen, sier Statsbyggs prosjektdirektør Alexander Strand.

Milliardavtale
Den andre delen av avtalen, gjennomføringsavtalen, inneholder en kravspesifikasjon, fremdriftsplan og fastpris for utførelse av byggingen. Gjennomføringsavtalen har en verdi på om lag 1 milliard kroner, og kan bli den største avtalen i Statsbyggs historie.

- Dette er et viktig og krevende prosjekt som passer godt til vår kompetanse og kapasitet. Vi er svært fornøyde med at Statsbygg har valgt oss som entreprenør til akkurat dette prosjektet, sier Jon Wefald, konserndirektør for kalkulasjon og innkjøp i HENT AS.

I løpet av høsten skal flere storkontrakter med samspill inngås.

- Tidlig i november har vi tilbudsfrist på kontrakter for bygningsmessig innredning og tekniske arbeider som rør, ventilasjon, el-kraft, IKT og SD/automasjon. Dette er store kontrakter som til sammen vil være på over 1,5 milliarder kroner, sier prosjektleder produksjon Per Roger Johansen i Statsbygg.

Storsatsing
Det nye Livsvitenskapsbygget er Statsbyggs største byggeprosjekt og skal stå ferdig i 2024. Samlet kostnadsramme er omlag 7 milliarder kroner inkludert brukerutstyr.

Det 66.700 kvadratmeter store bygget skal huse 1600 studenter og 1000 ansatte ved universitetet i Oslo, næringsliv og andre samarbeidspartnere.