Are Treindustrier AS kjøper 90 prosent av aksjene i Jatak Kaupanger AS. Foto: Arve Brekkhus

Are Treindustrier kjøper Jatak Kaupanger

Are Treindustrier AS kjøper 90 prosent av aksjene i Jatak Kaupanger AS. Tidligere deleier i Jatak Kaupanger, Johnny Tverberg vil fortsatt delta på eiersiden med en eierandel på 10 prosent. 

Med dette kjøpet blir Are Treindustrier AS gjennom sitt eierskap i Are Brug AS, Norsk Takstol AS og Jatak Kaupanger AS samlet en av de største produsentene av takstoler og precut i Norge. I tillegg blir grupperingen en stor produsent og leverandør av hulldekker i tre, samt elementer til gulv, vegg og tak. Omsetningen vil i 2018 bli nær 300 millioner kroner.

Oppkjøpet er gjort for å sikre videre utvikling av Are Treindustrier og Jatak-kjeden.

– Jatak-kjeden har siden oppstarten i 2006 vært en aktiv utvikler av både produkter og tjenester innenfor industriell produksjon av trekonstruksjoner, og vil de neste årene følge opp bransjens krav til teknologisk utvikling, samprosjektering og digitalisering, heter det i en pressemelding.

Adm. direktør Ole Kristian Lund sier at dette kjøpet er med på å sikre Are Treindustriers fremtidige utviklingsmuligheter, i form av viktig kompetanse og produksjonskapasitet.

– Vi gleder oss til, sammen med medarbeiderne og den lokale ledelsen i Jatak Kaupanger, å få ta del i den videre utviklingen av Jatak Kaupanger, og samtidig sørge for at Jatak-gruppen totalt er ledende i Norge innenfor våre produktområder, sier Lund.

– Are Treindustrier vil sørge for at den kompetanse og erfaring som er etablert og utviklet i Jatak Kaupanger gjennom tidligere eierskap vil bli videreført, og at det innovative miljøet i Kaupanger tilføres nødvendig handlingsrom til å videreføre satsningen på industriell produksjon, heter det i meldingen.

Overdragelsestidspunkt er 1. desember 2018.