Prosjektkoordinator Thea Sofie Halvorsen Erdal (fra venstre), avdelingsleder for VA i NCC Oslo, Anders Nordengen og områdesjef NCC Oslo, Svein Nilsplass. Foto: NCCFoto: NCC

NCC satser på elektriske anleggsvarebiler

NCC Infrastructure ruller nå ut ti nye elektriske varebiler i sitt Oslo-område.

Det skriver NCC i en pressemelding onsdag.

De nye elektriske Nissan eNV 200-varebilene vil, ifølge meldingen, erstatte dagens dieselvarebiler, som nå fases ut.

– Vi har fra før av seks elektriske varebiler, og med vår nye e-Golf funksjonærbil vil vi nå ha 17 elbiler ute på anlegg og på veiene i regionen. Vi har tatt inn over oss, og ønsker å gjøre vår del for å oppnå NCCs mål om å halvere utslipp av klimagasser fra 2015-nivå til 2020, sier områdesjef for Oslo, Svein Nilsplass i NCC Infrastructure.

Arbeidet med å skifte ut en dieseldominert anleggsmaskinpark er også godt i gang, skriver NCC i meldingen.

– Vi har to elektriske hjullastere i drift, og venter med lengsel på at leverandørene kommer med elektriske gravemaskiner i vårt segment. Mens vi venter, faser vi ut de gamle Steg IIIB-maskinene og leier Steg IV-maskiner fra NCCs maskinavdeling i Hokksund når behovet oppstår. Det gode samarbeidet med maskinavdelingen gjør dette mulig, forteller Nilsplass.

Nye elkjøretøy og -maskiner er også en avgjørende investering for å oppfylle nye og miljørettede krav fra offentlige byggherrer, forteller avdelingsleder VA i område Oslo, Anders Nordhagen.

– Blant våre største oppdragsgivere er Oslo kommune, som er i føringen for en mer bærekraftig anleggsdrift. Miljørettede utfordringer er bra, og vi skal gjøre det vi kan for å innfri og kunne levere stadig bedre og mer bærekraftige anleggstjenester, sier Nordhagen.

De nye elvarebilene har en rekkevidde på opp mot 25 mil, betydelig lengre enn deres første elektriske varebiler med 10 mils rekkevidde, heter det i pressemeldingen.