Adm. dir. Gunnar Glavin Nybø i Bygg Reis Deg forteller om planene for messen i 2019.Rundt 160 personer deltok på arrangementet.Andreas Ljones fra Norges Varemesse.

I god rute til Bygg Reis Deg 2019

16. oktober 2019 åpner dørene til Bygg Reis Deg 2019 – og Gunnar Glavin Nybø og co er i full gang med å forberede deltakerne til neste års store happening på Norges Varemesse.

Tirsdag ettermiddag samlet Bygg Reis Deg AS rundt 160 deltakere til utstillerforum på Meet Ullevaal.

– Bygg Reis Deg 2019 har som ambisjon å bidra til økt utbytte for våre utstillere. I den anledning inviterte vi inn til et utstillerforum. Her ville vi gi deltakerne innblikk i administrasjonens tanker om konsept og markedsføring, i tillegg til gode råd fra Norges Varemesse, sier Nybø.

Rundt 160 personer deltok på samlingen.

– Det var meget godt oppmøte på arrangementet - og vi måtte finne nye lokaler på Meet Ullevaal for å møte responsen, sier en fornøyd Nybø.

Han opplyser at de nå har solgt inn godt over 75 prosent utstillerarealet til neste års Bygg Reis Deg og – og at de er godt i rute til arrangementet.

Til inspirasjon hadde han blant annet også invitert Simen Staalnacke, gründer av Moods of Norway, for å fortelle om sine erfaringer med events som markedsføringsverktøy.

Det Norske Byggemøtet
Onsdag kan Bygg Reis Deg invitere inn til Det Norske Byggemøtet på samme sted.

Det er påmeldt rundt 240 personer til arrangementet.

–– Det Norske Byggemøtet er en møteplass for de bedrifter og bedriftsledere som ønsker og har tro på at økt samarbeid mellom de ulike aktørene i byggeprosessen kan styrke konkurransekraften og øke produktiviteten innen bygg, anlegg og eiendom. Her skal vi inspirere, motivere til dialog og bidra til at vi blir verdens mest bærekraftige byggeindustri, legger Nybø til. Møteplassen skal være for både kommuner, organisasjoner, bedrifter og bedriftsledere som ønsker og har tro på økt samarbeid i byggeprosessen.

– På konferansen vil deltakerne blant annet få et innblikk i «beste praksis» fra bygge- og eiendomsbransjen i Norge, tips om hvordan man legger en bærekraftig strategi og innsikt i internasjonale trender, legger Nybø til.

«Festivaluke»
Det Norske Byggemøtet ble første gang arrangert på Bygg Reis Deg i oktober i fjor – og Nybø jobber nå for at byggemøtet skal bli et årlig arrangement – og at dette skal utvikle seg til mer enn et dagsarrangement.

– På noe sikt har vi en ambisjon med Det Norske Byggemøtet å utvikle en «festivaluke» for byggenæringen i uke 42. Her kan det arrangeres felles møter for hele næringen, spesielle bransjemøter og aktuelle messer som Bygg Reis Deg og VVS-messen, påpeker Nybø. Han tror det er behov for mange læringsplasser og at alle arrangementer som bidrar til økt kompetanse er positivt.

Bredt program
Arrangementskomiteen har satt sammen et bredt program for konferansen 17. oktober, som åpnes av Carl Otto Løvenskiold, styreleder i Bygg Reis Deg.

– Vi er godt fornøyde med programmet og de mange dyktige innlederne. Programmet er lagt opp slik at bedrifter og bransjeorganisasjoner kan arrangere egne frokostmøter mellom klokken 08.00 til 09.30, før alle samles i Meet Ullevaal-salen hvor vi presenterer siste status fra Bygg21 og deres premierte prosjekter. Her vil vi også bli kjent med de ti beste kandidatene som kjemper om Gullhammeren 2018, forteller Nybø.

Etter lunsj kommer blant annet James Drinkwater fra World green building association og Whitney Grey fra Delos.

– De skal fortelle oss hvilke byggeprosjekter som er å anse som de mest bærekraftige prosjektene i verden og hvordan bærekraftige bygg påvirker brukerne av et bygg, påpeker Nybø. I tillegg kommer en av lederne i Snøhetta, som skal snakke om industrialisering og bærekraft.

Dagen avsluttes med utdeling av Gullhammeren 2018 til fem vinnere.

– Det Norske Byggemøtet blir en viktig arena for Bygg21 der vi får anledning til å vise frem mange gode eksempler på Beste praksis, og hvor også kommunalministeren deltar for å dele ut vår gjeveste pris: Gullhammeren. Samtidig tror vi at dette kan bli et viktig arrangement som samler både bygge- og eiendomsbransjen, sier direktør Sverre Tiltnes i Bygg21.

Ærespris
I løpet av konferansen vil Carl Otto Løvenskiold også dele ut Byggenæringens ærespris til en person som har gjort noe ekstraordinært bra over tid for å fremme og bidra til positiv utvikling for byggenæringen i Norge. Prisen deles ut for andre gang og vinneren kåres av styret i Bygg Reis Deg AS.

Konferansier for dagen er Cilia Holmes Indahl.