Tidligere Condotte-arbeider Marcello Napoleoni er gjest i podkasten Byggeplassen. Der forteller han om hvordan det var å jobbe for den italienske entreprenøren på Follobanen.

Ny podkast: Frykter lønn og feriepenger fra Condotte vil forsvinne for godt

Tidligere Condotte-ansatt Marcello Napoleoni har til sammen 115.000 kroner utestående i lønn og feriepenger fra Condottes Follobane-prosjekt. Han frykter pengene vil forsvinne for godt.

Fagarbeideren Marcello Napoleoni og over 200 andre tidligere Condotte-ansatte, er i en fortvilt situasjon med store pengesummer utestående etter å ha jobbet på Follobanen.

I del to av podkast-episoden Follobane-flokene, sier Napoleoni at han er redd pengene aldri vil komme på konto siden Condotte ikke formelt er slått konkurs.

Dermed har han heller ikke fått meldt inn sitt krav til Statens lønnsgarantifond.

– Hva vil Bane NOR gjøre dersom Condotte reddes av den italienske stat og ikke slås konkurs? Vil de da betale ut lønningene vi har til gode? Og hva skjer med våre penger dersom vi ikke har fått en avklaring rundt selskapets fremtid før i mars eller april neste år? Vil kravene våre gjennom Statens lønnsgarantiordning være utdaterte? spør Marcello Napoleoni.

Bane NOR har hele tiden kalt situasjonen til Condotte-arbeiderne for beklagelig, men har understreket at det er entreprenøren som arbeidsgiver som har ansvaret for å gi arbeiderne lønn.

I den siste episoden av Byggeplassen kan du høre Marcello Napoleonis historie om hvordan det var å jobbe for den nå utkastede entreprenøren Condotte på Follobanen.

Du kan også lese mer om Marcello Napoleoni og hans historie i en sak som publiseres i den kommende utgaven av Byggeindustrien som er ute den 25. oktober.