Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Entreprenørene taper penger på landets billigste vei

Entreprenørene som bygger ut riksvei 9 gjennom Setesdalen forteller at hard konkurranse om anbudene fører til at de som får dem taper penger.

Det er Fædrelandsvennen som forteller at det Statens vegvesen sier trolig er landets billigste veiutbygging ikke er noen gullgruve for entreprenørene.

– Vi håper på å gå i null. Ikke noe mer enn det. Det er ikke noe gøy i det hele tatt, sier Jo Breivegen, daglig leder i Hovden Hytteservice AS til Fevennen.

En annen av entreprenørene på veien mellom Kristiansand og Hovden forteller det det samme. Daglig leder Steinar Nomeland i Nomeland Maskin forteller at de mener det burde stå et skilt lags veien om at den er sponset av entreprenørene.

Farsundsfirmaet Br. Thorkildsen hadde ansvaret for en parsell på 3,3 kilometer langs strekningen som nå er åpnet, og de forteller at de har tapt mellom åtte og ti millioner kroner på akkurat det prosjektet.

– Vi hadde en ulik tolkning av kontrakten på noen poster. De hadde noen krav mot oss, men vi har kommet til enighet. At de har tapt mye penger må de nesten stå for. Vi mener vi har håndtert dette etter kontrakten, sier Sigurd Wiberg i Statens vegvesen til avisen. Samtidig understreker han at det er synd at entreprenørene taper penger men at det de ikke kan gjøre noe med anbudene.

Entreprenørene forteller at de må levere lave anbud på grunn av stor konkurranse på Sørlandet, og for å holde i gang aktiviteten i selskapene i alle deler av året.